Coronavirus. 44 de cazuri Omicron în 11 țări UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coronavirus. 44 de cazuri Omicron în 11 țări UE

Sănătate 01 Decembrie 2021 / 08:44 843 accesări

Potrivit ECDC, până marți, 30 noiembrie, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia au raportat cel puțin un caz confirmat de infectare cu noua variantă a coronavirusului, iar alte cazuri suspecte sunt investigate.

În raportul său zilnic, Centrul European pentru Controlul Epidemiilor (ECDC) transmite că numărul de infectări ar putea fi mai mare, pe măsură ce autoritățile încă investighează o altă serie de cazuri probabile de infectare cu Omicron.

Majoritatea persoanelor confirmate pozitiv au un istoric de călătorie în țări africane, iar unele dintre aceste persoane au ales zboruri de legătură cu alte destinații pe ruta Africa – Europa. Toate cazurile pentru care există informații detaliate cu privire la severitatea bolii sunt deocamdată fie asimptomatice, fie au prezentat o serie de simptome ușoare. Până în prezent nu au fost raportate cazuri grave sau decese în rândul persoanelor confirmate oficial”, a comunicat ECDC.

La nivel mondial, varianta Omicron a mai fost identificată în alte nouă țări, pe lângă cele 11 din UE – Australia, Botswana, Canada, Hong Kong, Israel, Japonia, Africa de Sud, Elveția și Marea Britanie.

Luni, BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin adaptat la noua tulpină, deși la momentul actual nu există informații care să confirme că actualul vaccin nu mai este viabil.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2496 secunde