Coronavirus: Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva protestarilor din Elveţia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coronavirus: Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva protestarilor din Elveţia

Externe 03 Aprilie 2021 / 09:27 528 accesări

Poliţia din oraşul Saint Gallen din nord-estul Elveţiei a folosit vineri gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc înconfruntareacu sute de persoane care protestau împotriva restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Poliţia elveţiană a informat că la puţin timp după ora locală 21:00 (19:00 GMT) ofiţerii săi au fost nevoiţi să folosească gloanţe de cauciuc pentru autoapărare după ce protestatarii au început să arunce cu obiecte în ei.

Mai târziu în cursul serii de vineri, protestatarii au atacat poliţiştii cu cocktail-urile Molotov şi obiecte incendiate. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene, le-au cerut să nu mai atace sau să deterioreze bunuri, iar celor care asistau pe margine să plece acasă.

Creşterea ratei de contaminare cu noul coronavirus a determinat guvernul elveţian în urmă cu două săptămâni să amâne planurile de relaxare a măsurilor de lockdown.

Elveţia, o ţară cu 8.6 milioane de locuitori, a înregistrat peste 600.000 de cazuri de infectare de la începutul pandemiei, 7.000 de cazuri la 100.000 de locuitori.12
Pagina a fost generata in 0.164 secunde