Coronavirus Ungaria: Bilanț record de 7.269 de cazuri noi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coronavirus Ungaria: Bilanț record de 7.269 de cazuri noi

Externe 06 Martie 2021 / 17:33 798 accesări

Ungaria a raportat sâmbătă un bilanț record de 7.269 de cazuri de coronavirus, o creștere de 14% față de vineri, în condițiile în care săptămâna aceasta au fost impuse măsuri dure de limitare a avansului rapid al epidemiei de Covid-19, transmite Reuters.

De la începutul pandemiei s-au infectat cu coronavirus aproape 460 de mii de persoane, iar peste 15.700 au decedat.

În cadrul campaniei de vaccinare, au fost imunizate aproape 950 de mii de persoane, dintre care 304 mii cu ambele doze, la o populație de circa 9,77 milioane de locuitori. Pentru a impulsiona campania, autoritățile sanitare au aprobat și folosirea vaccinurilor Sputnik V (produs de Rusia) și Sinopharm (al Chinei). Autoritățile se așteaptă să vaccineze 4,7 de milioane de persoane cu prima doză de vaccin până la începutul lunii mai.

Pentru a controla răspândirea virusului, în urmă cu două zile guvernul a decis să închidă pentru o lună grădinițele și școlile primare, precum și magazinele neesențiale pentru două săptămâni. Executivul a anticipat că al treilea val al pandemiei va fi foarte puternic, mai rău decât a fost cel de-al doilea val. De asemenea, circulația pe timp de noapte a fost restricționată.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.207 secunde