Corpul de Control al premierului verifică licitațiile pentru manualele școlare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Reclamații la adresa Consiliului Național de Evaluare și Examinare

Corpul de Control al premierului verifică licitațiile pentru manualele școlare

Educație 14 Aprilie 2016 / 17:44 427 accesări

Corpul de Control al primului-ministru, Dacian Cioloș, investighează modul în care s-a desfășurat licitația pentru manualele de clasa a IV-a, organizată de Consiliul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei. „Începând cu 6 aprilie, o misiune a Corpului de Control al primului-ministru se află la CNEE, unde verifică organizarea și funcționarea instituției din 2015 și până în prezent. Nu în ultimul rând, verifică aspecte referitoare la organizarea și desfășurarea licitației pentru manualele de clasa a IV-a. Acțiunea de control a fost solicitată de ministrul Educației, Adrian Curaj, și a fost aprobată de premier”, a declarat Amarandei. Ancheta are loc după ce, luna trecută, reprezentanţii editurilor au semnalat, într-o conferință de presă, nereguli comise în desfăşurarea licitaţiei de manuale pentru clasa a IV-a. Mai exact, este vorba de desecretizarea ofertei unei edituri în faţa comisiei în mijlocul şedinţei de depunere a ofertelor pentru manualele de clasa a IV-a, ameninţări făcute de către preşedintele CNEE, Silviu Cristian Mirescu, şi schimbarea procesului-verbal după ce editorii au semnat documentul. Concret, potrivit directorului general al grupului editorial ART, Dan Iacob, în şedinţa de depunere a ofertelor, care a avut loc pe 10 februarie, editura CD Press, care se numără printre câştigătorii licitaţiei, la majoritatea loturilor, a depus oferta de manuale desecretizată, la cele nouă loturi licitate. Conform regulamentului licitaţiei de manuale, elaborat de Ministerul Educaţiei, manualele se depun secretizat, în plicuri, fără să aibă pe copertă sigla, numele editurii şi autorii acestora. Secretizarea este obligatorie pentru ca evaluatorii să nu ştie cui aparţin manualele pe care le evaluează, să nu fie părtinitori ştiind cărei edituri aparţin.

Însă reprezentanţii editurilor acuză că în şedinţa din 10 februarie, aşa cum se poate vedea şi în înregistrarea realizată de CNEE şi prezentată în cadrul conferinţei, reprezentantul editurii CD Press a înşirat manualele pe masa comisiei, în faţa colegilor de la alte edituri, în faţa evaluatorilor şi a preşedintelui CNEE, Cristian Mirescu. Practic, evaluatorii au văzut care sunt manualele CD Press. Iniţial, ceilalţi editori au crezut că CD Press va fi automat descalificat, însă, pe măsură ce se desfăşura şedinţa, şi-au dat seama că nu se va întâmpla asta, a explicat Dan Iacob în cadrul conferinţei de presă din urmă cu aproximativ o lună.

Citește și:

Ce spune Adrian Curaj despre contestația licitației pentru manuale

Editorii acuză! Nu s-au respectat regulamentele la licitația pentru manuale

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.154 secunde

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0