Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate la Muzeul de Artă Populară Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate la Muzeul de Artă Populară Constanța

Cultură 08 Noiembrie 2018 / 12:00 1077 accesări

Muzeul de Artă Populară Constanța se dovedește a fi un liant între trecut, prin piesele vechi de valoare excepțională care se regăsesc în colecțiile sale, și prezent, prin manifestările pe care le organizează frecvent pentru publicul larg, încurajând în același timp meșteșugurile tradiționale, prin aducerea lor în contemporaneitate. De altfel, expozițiile muzeului, atât cea permanentă, cât și cele temporare, constituie adevărate și temeinice surse de inspirație pentru meșterii populari care doresc să respecte tradiția meșteșugului pe care îl practică.

În această linie, Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 12.00, în parteneriat cu asociațiile culturale „Cusături dobrogene” din Constanța și „Șezătoarea” din București, manifestarea „Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate”.

Evenimentul cultural constă într-o expoziție și o paradă de costume populare vechi (din colecția privată a avocatei Eugenia Catargiu) și piese de port noi (realizate după modele tradiționale).

În programul evenimentului este inclus și un spectacol oferit de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1414 secunde