COVID-19 revine în România?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

COVID-19 revine în România?

Sănătate 23 Iunie 2020 / 09:18 1638 accesări

România a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcaniceșiceledin estul Europeise spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, acum țara noastră este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia.

Iar datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare:5-6%din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri,oproporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

Evoluţia epidemică din ţara noastră îşi menţine trendul negativ, cu aproape 250 de noi cazuri. Medicii atrag atenţia că am ajuns aici pentru că încă există persoane iresponsabile care pur şi simplu refuză să poarte mască şi să se spele pe mâini.

Conform Adevarul, Evoluţia epidemică din România îşi menţine trendul negativ, cu aproape 250 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, reprezentând un procent-record de 6% din testele efectuate. Autorităţile au reiterat apelurile către populaţie pentru respectarea normelor de protecţie şi de reducere a transmisiei virusului, înregistrându-se însă şi o creştere importantă a numărului de amenzi contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor în vigoare. În timp ce medicii încep să tragă un semnal de alarmă cu privire la presiunea asupra unităţilor sanitare cauzată de creşterea numărului de cazuri, opoziţia a anunţat sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la decizia Guvernului de a prelungi starea de alertă.

Pe de altă parte, doar 120 de persoane au fost declarate vindecate în ultimele 24 de ore, ducând numărul total al acestora la 17.031, puţin peste 70% din totalul cazurilor din ţara noastră.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a arătat îngrijorat de creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă, subliniind că dacă în acest moment evoluţia negativă a peisajului pandemic este încă controlabilă, odată cu creşterea exponenţială a îmbolnăvirilor „ar putea apărea probleme”. „Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 şi am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4.



Ştiri recomandate

12