Creatorul jocului Pac-Man a murit la vârsta de 91 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Creatorul jocului Pac-Man a murit la vârsta de 91 de ani

31 Ianuarie 2017 / 12:26 552 accesări
Masaya Nakamura

Masaya Nakamura

Masaya Nakamura, omul care a creat Pac-Man, unul dintre cele mai cunoscute jocuri pe calculator, a murit la vârsta de 91 de ani, informează contactmusic.com. Nakamura a fondat compania japoneză de jocuri video Namco în 1955 şi a fost un pionier al jocurilor pe calculator şi al parcurilor de distracţie. El a inventat jocul Pac-Man la finalul anilor 70 iar jocul, care înfăţişează un personaj care vânează şi mănâncă fantome, a apărut în 1980. De atunci a devenit cel mai de succes joc cu fise, care a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Pac-Man este un joc arcade dezvoltat de compania Namco. A fost lansat în 1980, și a devenit imediat un hit.

În Pac-Man, jucătorul trebuie să-l facă pe Pac-Man, un disc galben, să se miște de-a lungul unui labirint. Scopul este să mănânce toate biluțele încercând în același timp să nu fie prins de fantome/monștri. Pentru puncte bonus, fructele care apar pot fi de asemenea mâncate. Când Pac-Man înghite o bilă albă, fantomele capătă culoarea albastră și pot fi de asemenea înghițite. Chiar dacă jocul are 256 de stagii, ultimul nivel nu poate fi terminat datorită unei probleme apărute la crearea jocului.

În Japonia jocul este numit Puck Man. Sunt câteva urmări datorate jocului. Hanna-Barbera a realizat un show TV animat ce a fost difuzat de ABC la începutul anilor 1980. Jocul a făcut de asemenea parte din Muzeul Namco al jocurilor.

Valorile sunt următoarele: cireșele valorează 100 de puncte, zmeura este 300 de puncte ( în Ms. Pac Man, o continuare la Pac-Man aceasta valorează 200 de puncte), portocalele sunt 500 de puncte, merele 700 de puncte, pepenele valorează 1000 de puncte, Nava Intergalactică valorează 2000 de puncte, becul 3000 de puncte, iar cheia valorează 5000 de puncte (valoarea navei, becului și cheii îl va ajuta pe jucător când mai are doar o viață sau niciuna).

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3605 secunde