Credincioșii constănțeni vor putea cinsti moaștele Sf. Nicolae! Vezi când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Credincioșii constănțeni vor putea cinsti moaștele Sf. Nicolae! Vezi când!

Religie 06 Februarie 2018 / 16:08 3233 accesări

Pe 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, prilej cu care biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își cinstește ocrotitorul. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti moaștele Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei (aduse din Grecia, de la mănăstirea Vlatadon, stavropighie a Patriarhiei Ecumenice), și icoana Maicii Domnului „Eleusa” (adusă din Bulgaria, de la Catedrala mitropolitană din Ruse).

Programul evenimentului este următorul: joi, 8 februarie, ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” vor fi aduse moaștele Sf. Nicolae, apoi va fi oficiată Taina Sfântului Maslu; vineri, 9 februarie, ora 12.00, la biserică va fi adusă icoana Maicii Domnului „Eleusa”.

Sâmbătă, 10 februarie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea oaspeți pe IPS Simeon, Mitropolit de Vinița și Bar (Ucraina) și IPS Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria). Ierarhii vor fi întâmpinați, la ora 8.30, de către preoții și credincioșii parohiei „Sf. Haralambie”, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi se va merge în procesiune până la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie. Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae vor rămâne spre cinstire până luni dimineața (ora 8.00), iar icoana Maicii Domnului „Eleusa” va rămâne până duminică seara (ora 17.00).

Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie

Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credinţă, ci a convertit-o la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.12
Pagina a fost generata in 0.2447 secunde