„Creierul“ jocului Balena Albastră, un psihopat sinistru, a fost arestat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Creierul“ jocului Balena Albastră, un psihopat sinistru, a fost arestat

Externe 11 Iunie 2017 / 15:02 4119 accesări
Poștașul Ilya Sidorov

Poștașul Ilya Sidorov

Anchetatori: „Care era sarcina finală? Cum se termină jocul?”. PoștașulIlya Sidorov: „Să se sinucidă”. Aşa începe cutremurătoarea poveste a tânărului de 26 de ani, din Rusia, care a mărturisit că a convins membri ai rețelei Balena Albastră, în special copii, să se sinucidă, potrivit „Daily Mail“.În grupul său se pare că sunt cel puțin 32 de copii defavorizaţi, aflaţi în diverse stadii ale jocului. O fetiță a dus la îndeplinire toate sarcinile ce i-au fost trasate de poștaș și, la final, a încercat să-și ia viața, ajungând la spital.

Tânărul locuitor al Moscovei le-a spus anchetatorilor că a dezvoltat un joc online, care includea 50 de sarcini, ce culminau cu momentul în care copiii şiadolescenții își luau viața. În timp ce era interogat, tânărul a început să plângă, atunci când a fost întrebat despre rolul pe care l-a avut o elevă căreia i s-a cerut să sară în fața metroului, într-o anumită stație. Sidorov a fost întrebat într-o înregistrare video șocantă: „Care era sarcina finală? Cum se termină jocul?”. Iar el a răspuns: „Să se sinucidă”.

Alte grupări de tip Balena Albastră au provocat teamă îngrozitoare în rândul părinților și al profesorilor din Rusia, conducând spre moarte zeci de adolescenți. Alt administrator al unui joc suicidal, Philipp Budeikin (21 de ani) este în prezent arestat în Rusia, fiind acuzat că a incitat cel puțin 16 eleve să se sinucidă, prin intermediul unui astfel de joc. El este arestat până în luna august. Potrivit specialiştilor, bărbatul este instabil psihic, însă nu aceasta este marea sa problemă. Din păcate, o persoană de genul „poştaşului” poate fi descrisă ca fiind psihopată, putând deveni extrem de periculoasă pentru sine şi pentru cei din jur.

Un „poştaş umil”

Sidorov, decris ca un „poștaș umil”, a fost prins pe un acoperiș, în Moscova, apoi polițiștii l-au dus în regiunea Chelyabinsk, în Munții Urali, unde este acuzat că a încurajat o fetiță de 13 ani din satulYetkulsă se sinucidă. Printre sarcinile pe care i le-a trasat poștașul s-au numărat mutilarea şi tăierea pe mâini. În luna mai, fata a fost spitalizată după o tentativă de sinucidere, conform unui purtător de cuvânt al Ministerului rus de Interne, colonelul Irina Volk. Sidorov avea asupra lui cinci telefoane mobile, o tabletă și mai multe cartele SIM, care i-au fost confiscate în timpul percheziției. Conform presei ruse, Sidorov riscă până la cinci ani de închisoare într-o închisoare din Rusia.

Tatiana Bespalova, directoarea școlii unde învăța una dintre victimele lui, a declarat că fata „s-a simțit rău” în timpul orei de matematică și a fost dusă la spital, fiind chemați și polițiștii, care au descoperit că fata făcea parte dintr-un grup al morții pe internet, scrie și„The Independent“. A început să-și petreacă nopțile online, a devenit secretoasă, obosită și nervoasă. Discuțiile ei cu Sidorov au fost monitorizate de poliție, după ce mama vitregă a fetei, Iraida Ryzhenkova, a vorbit cu polițiștii. Adolescenta rămâne internată în spital.

Şi în România au existat, din păcate, ecouri ale acestui joc, mai mulţi tineri ajungând în spitale, cu răni provocate prin automutilare.12
Pagina a fost generata in 0.2206 secunde