Crește inflația! Decizie majoră în SUA, cu impact asupra economiei mondiale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Crește inflația! Decizie majoră în SUA, cu impact asupra economiei mondiale
Externe 14 Iunie 2018 / 17:36 259 accesări 0 comentarii

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a majorat miercuri dobânzile, măsură aşteptată de analişti datorită accelerării inflaţiei, marcând un moment de referinţă pentru banca centrală, care renunţă la politicile utilizate pentru combaterea crizei financiare şi a recesiunii din perioada 2007-2009, transmite Reuters, scrie news.ro.

Prin majorarea dobânzii pentru împrumuturile overnight, de referinţă, cu un sfert de punct procentual, la un interval de 1,75%-2%, Fed a renunţat la angajamentul de a menţine pentru o perioadă dobânzile la un nivel suficient de scăzut pentru a stimula economia.

Banca centrală a semnalat totodată că va tolera un nivel al inflaţiei peste ţinta instituţiei, de 2%, cel puţin până în 2020.

Fed a majorat dobânzile de şapte ori de la sfârşitul anului 2015, ca urmare a creşterii economice şi a numărului locurilor de muncă.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor Fed, rata inflaţiei va depăşi ţinta de 2% a instituţiei, urmând să atingă în acest an 2,1% şi să se menţină la acest nivel şi în 2020.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1769 secunde