Crește vârsta de pensionare pentru femei. Codul Muncii va fi modificat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Crește vârsta de pensionare pentru femei. Codul Muncii va fi modificat
Social 07 Noiembrie 2018 / 11:58 4252 accesări 4 comentarii

Mii de persoane s-ar putea pensiona mai târziu, după cum este prevăzut într-un proiect de ordonanță de urgență iar Executivul va modifica Codul Muncii pentru a respecta interpretarea făcută de CCR. Astfel, guvernul pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va modifica mai multe reguli legate de vârsta de pensionare. Este vorba despre femei. Acestea vor avea dreptul să se pensioneze la 65 de ani, exact ca bărbaţii. În prezent, femeile au dreptul să lucreze până la 63 de ani. Prin noul proiect, anagajatorul va fi obligat să respecte decizia unei femeiîn cazul în care aceastadorește să muncească încă doi ani peste vârsta standard de pensionare. Modificarea va avea loc în contextul în care CCR a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani, în cazul în care vor acest lucru.

Conform proiectului, niciun angajator nu poate întrerupe contractul unei femei caredoreşte continuarea activităţii după actuala vârstă standard de pensionare, până la împlinirea celor 65 de ani.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Executiv şi publicat în Monitorul Oficial.

Loading...

4 comentarii

Haiducul 12:34:07 / 07 Noiembrie 2018
La fraieri

Cand ai cutitul in mana tai felia de paine cum vrei tu,ca de esti bugetar si.fraieri sa lucreze la privat 10-12 ore

De ce nu va pasa de milioanele de angajati din privat ? De ce ii urati? 04:45:47 / 08 Noiembrie 2018
Nu bugetarii fac bugetul tarii, nu bugetarii produc banii !!!!!!!!!

Si salariile bugetarilor trebuiesc recalculate. Legea salarizarii trebuie sa specifice ca salariile bugetarilor sa fie egale cu media aritmetica a salariilor tuturor angajatilor de la privat. Nu se poate ca in privat majoritatea patronilor sa-si plateasca angajatii cu salariul minim pe economie, iar la STAT sa fie salarii de 100 de ori mai mari. Este o nebunie, o anomalie, o dementa. Cei de la stat nu au nici un merit in plus, nu pot justifica acele salarii. Ar trebui ca toti romanii sa se adreseze UE, Comisiei europene, la toate organizatiile si forurile internationale in legatura cu asa discriminare intre munca romanilor.Pe Europarlamentarii romani, care ne vor cere votul in curand, ii rugam sa ne spuna de ce nu raporteaza in UE ce se intampla cu salariile angajatilor din RO.

Legile sunt date pt patroni, dar in curand doar patronii si sotiile lor vor mai fi angajati 04:58:54 / 08 Noiembrie 2018
Legile se dau in favoarea patronilor, nu in favoarea angajatilor

Rugam presa si europarlamentarii din cta si din Ro sa ne spuna ce s-a intamplat in Parlamentul European cu propunerea de lege care prevedea ca TIMPUL petrecut cu naveta oamenilor de la domiciliu la locul de munca sa constituie ore de munca si sa fie luat in considerare ca facand parte din cele 8 ore de munca zilnic. Acel timp este pierdut in favoarea firmei, nu pt timpul liber al angajatului, iar patronii daca nu vor sa inchida "taraba" din cauza lipsei fortei de munca(lucru care oricum se va intampla in 1-2 max3 ani), ar trebui sa ia in calcul acest lucru. In UE se discuta si era propunere legislativa acum 1 an, dar din pacate, presa este in mana patronilor si ei nu vor sa faca cunoscute aceste lucruri. Presa prefera sa ne spele creierii ca sa nu mai ne cerem drepturile , sa ne gandim doar la ce fac prostituatele, pardon, vedetele presei cu curul, de parca noi nu stim ce este o prostituata si cu ce se ocupa.

Varsta de pensionare TREBUIE scazuta ! 05:06:42 / 08 Noiembrie 2018
Varsta de pensionare TREBUIE scazuta

Crescand varsta de pensionare nu veti face altceva decat sa goniti mai mult tineretul din tara. Din cauza multor persoane in varsta corupte, tinerii nu sunt primiti pe nicaieri. Motivul official chipurile, nu au vechime. Din pacate acesta este raspunsul dat de niste nulitati devenite patroni, caci un om cu studii si educat poate sa formeze orice licean la locul de munca in 2-3 luni. Dar daca patronul si angajatii sunt tufe, nu au cum sa invete pe nimeni despre ce are cineva de facut intr-un anume loc de munca. Asta ne arata gradul de habarnism al celor care isi spun patroni. Noi in general le spunem evazionisti si hoti.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.221 secunde