Creștere temperată a tranzacțiilor imobiliare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 2018

Creștere temperată a tranzacțiilor imobiliare

Economie 16 Ianuarie 2018 / 12:33 445 accesări

Potrivit datelor centralizate de o companie de real-estate, în 2017, s-au realizat peste 1.500 de tranzacții imobiliare, în creștere cu 50%, comparativ cu 2016. Din tranzacțiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri. Cea mai mare tranzacție intermediată pe segmentul rezindențial a fost de peste 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din București.

Topul orașelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 rămâne parțial similar cu cel înregistrat anul anterior, rezultat al potențialului de pe piețele respective, cât și al tradiției în domeniul imobiliar. Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și Arad, oraș nou intrat în clasament.

„În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%. Restul de tranzacții au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) și industrial (5%), a reprezentantul comnpaniei de real-estate, Răzvan Cuc.

În ceea ce privește 2018, reprezentanții companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului. „În 2018, avem în vedere o creștere de 60% ca număr de birouri și agenți în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții țintim o creștere cu 40%“, a adăugat Răzvan Cuc.

Referitor la evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale și anume orașele care sunt poli economici în România. Potrivit previziunilor, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj Napoca, în timp ce Bucureștiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidenţial, cât și pe cel comercial.12
Pagina a fost generata in 0.1462 secunde