Crimeea, alimentată cu energie direct de... Rusia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Crimeea, alimentată cu energie direct de... Rusia!

Externe 11 Mai 2016 / 20:08 510 accesări

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat miercuri sfârșitul blocadei energetice a peninsulei Crimeea, după ce a fost pusă în funcțiune a patra linie submarină pentru furnizarea de energie direct din Rusia, relatează agenția EFE. “Am reușit să rupem într-un timp scurt blocada energetică a Crimeei. În plus, nu mă îndoiesc că, dacă va fi necesar, vom putea rupe orice altă blocadă”, a declarat Putin într-o videoconferință de la reședința sa din stațiunea Soci, situată pe țărmul Mării Negre.

El a precizat că, odată cu activarea celei de-a patra linii a “podului energetic”, Crimeea va putea primi 800 de megawați de energie, ceea ce “este suficient, chiar puțin mai mult decât suficient pentru funcționarea normală” a peninsulei. “Pe 11 mai s-a pus capăt pentru totdeauna blocadei energetice a Crimeei, organizată de radicalii ucraineni. Le trimitem un mare salut naționaliștilor de cealaltă parte a frontierei”, a spus la rândul său vicepreședintele Adunării Legislative a Crimeei, Andrei Kozenko.

Crimeea a rămas fără energie electrică pe 22 noiembrie 2015, când naționaliștii ucraineni au aruncat în aer cele patru linii de înaltă tensiune prin care această peninsulă anexată de Rusia primea energie din Ucraina. La începutul acestui an, după inaugurarea primelor două linii ale “podului energetic” cu Rusia, Crimeea a renunțat oficial la achiziția de energie din Ucraina.

Taguri articol


12