Crimele din Caracal. Secţia de anchetă a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Crimele din Caracal. Secţia de anchetă a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu
Justiție 30 Iulie 2019 / 11:18 1970 accesări 1 comentariu

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”, informează Ministerul Public, printr-un comunicat de presă.

În cursul zilei de luni, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) au efectuat acte de urmărire penală în cauză: au fost ridicate documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt şi I.P.J. Dolj.

Totodată, au avut loc şi audieri şi „activităţi investigative”. Ancheta continuă şi în cursul zilei de marţi.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul dispariţiei Alexandrei, a fost audiat, luni, de către Secţia Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General.

În privinţa modului în care a acţionat procurorul, şi Inspecţia Judiciară a început o verificare pentru a afla dacă acesta a respectat toate procedurile atunci când a intervenit.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, încă de vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

Chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, întrebat de ce nu au intervenit poliţiştii imediat ce au avut informaţii că Alexandra este în casa lui Gheorghe Dincă, spunând că acest lucru s-a dorit, dar procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6.

Loading...

1 comentariu

Asada 11:26:51 / 01 August 2019
Deveselu

,, Mulți dintre cei care citiți nu sunteți idioți dar sunteți neinformați și de aceea nu puteți face conexiunile logice necesare! DEVESELU este O BAZĂ AMERICANĂ (NU NATO, CI A SUA) pe teritoriul colonial al ROMÎNIEI. În baza militară DEVESELU NU POATE INTRA NIMENI FĂRĂ AUTORIZAȚIE EMISĂ DE MARINA SUA (US NAVY). Ce se întîmplă la DEVESELU? Nu se știe dar putem presupune! Sunt cîteva sute de soldați care așteaptă niște ordine și îndeplinesc niște sarcini! În principiu ei MONITORIZEAZĂ SPAȚIUL CENTRAL EST EUROPEAN și pot trage cu niște rachete despre care nu știm unde pot ajunge. Nu e mare mister: DEVESELU este prelungirea SUA la noi în țară! DInspre BAZA DEVESELU elicopterele pot zbura fără a cere permisiune de zbor sau culoar celor care se ocupă de administrarea spațiului aerian de deasupra coloniei ROMÎNIA. Să zicem că soldații ăia vor să tragă și ei un chef! Ies din baza militară și merg la CARACAL la bodegă? NU! Atunci "întreprinzătorii" locali și naționali merg și le oferă ceea ce au nevoie! FETE în primul și în primul rînd! CRIMINALUL POPICU apare într-un dosar DIICOT ca fiind cel care aprovizionează cu fete baza DEVESELU! Între CARACAL și DEVESELU sunt 8 km care pot fi parcurși în 5 minute cu mașina! Dacă niște infractori răpesc și livrează fete/copii către această bază, odată intrată "marfa" în interior doar nu va rămîne acolo! Este încărcată la bordul elicopterelor și transportată în alte baze militare sau în MAREA MEDITERANĂ unde se află o parte din FLOTA SUA. În aceste condiții, cum ați vrea ca polițiștii de la CARACAL, procurorul SOROȘIST și STS să fi intervenit pentru salvarea fetei? Să ajungeți să citiți în presă ceea ce tocmai ați citit aici? Îmi place vorba asta de la fratele MIHAI de la CLUJ: "La aflarea Adevărului oamenii vor înnebunii. O să vedeti ce nu ati mai vazut si o sa auziți ce nu ati mai auzit” ''.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1711 secunde