Cristi Puiu, cu cea mai mică actriță din „Sieranevada“, la Cannes

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cristi Puiu, cu cea mai mică actriță din „Sieranevada“, la Cannes

Monden 13 Mai 2016 / 19:15 3458 accesări
O imagine înduioșătoare cu regizorul  filmului „Sieranevada”, ținându-și în brațe fiica, a fost postată pe pagina oficială de Facebook a Festivalului de la Cannes, cu explicația: „Cristi Puiu și fiica sa, actrița Zoe Puiu”.

O imagine înduioșătoare cu regizorul filmului „Sieranevada”, ținându-și în brațe fiica, a fost postată pe pagina oficială de Facebook a Festivalului de la Cannes, cu explicația: „Cristi Puiu și fiica sa, actrița Zoe Puiu”.

Lungmetrajul „Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu, selectat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes, a fost proiectat joi, în prima zi a festivalului, care se va încheia pe 22 mai. Filmul are în prim-plan reuniunea unei familii pentru un parastas, acțiunea desfășurându-se în apartamentul răposatului.

„În 2007, tatăl meu a murit. Eram în juriul secţiunii Un Certain Regard la Cannes. Parastasul tatălui meu, cel ce se ţine imediat după înmormântare, s-a petrecut într-o manieră extrem de bizară. În apartament, în casă, mişunau tot felul de personaje pe care eu nu le cunoşteam, amici cu care bea el câte un păhărel, vecini. Ţin minte că m-am luat la harţă cu un coleg de serviciu de-al mamei mele apropo de istoria comunismului”, a spus Cristi Puiu.

Cineastul român a sosit la Cannes alături de soţia sa, Anca Puiu, şi fetiţa lor, Zoe Puiu. Alături de alte fotografii cu echipa românească prezentă la Cannes, o imagine înduioșătoare cu regizorul ținându-și în brațe fiica a fost postată pe pagina oficială de Facebook a festivalului, cu explicația în limba franceză: „Cristi Puiu et sa fille, l'actrice Zoe Puiu / Cristi Puiu și fiica sa, actrița Zoe Puiu”.

Dacă regizorul filmului „Sieranevada” a mai scăpat de emoții, nu același lucru se poate spune despre Cristian Mungiu, al cărui lungmetraj, „Bacalaureat”, inclus și el în competiția oficială a festivalului de pe Croazetă, va fi proiectat abia pe 19 mai.

Citește și:

Emoții românești la Cannes! Mungiu și Puiu concurează pentru Palme d’Or

Parada starurilor pe covorul roșu de la Cannes

Alertă de securitate înaintea Festivalului de Film de la Cannes

Kirsten Dunst și Donald Sutherland, membri în juriul de la Cannes12