Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are în vedere modernizarea Transfăgărăşanului, ceea ce va face posibilă circulaţia pentru o perioadă mai lungă de timp în fiecare an, pe acest drum, a notat, pe pagina de Facebook a CNAIR, directorul general Cristian Pistol.
"În momentul de față avem în vedere modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va face posibilă circulația pentru o perioadă mai lungă de timp anual, pe acest drum. Proiectul de modernizare va deveni astfel un motor important pentru dezvoltarea turismului în zonă. Lucrările de siguranță rutieră, amenajarea unor parcări și construcția unor zone de tip „viewpoint” vor spori atractivitatea și confortul oferite de Transfăgărășean.
Transfăgărășanul este una din dovezile incontestabile ale performanțelor ingineriei românești. Dorim să continuăm aceste performanțe, iar în ultimii ani, am dovedit capacitatea României de a construi infrastructură modernă, chiar și în situații dificile. Am depășit borna de 1000 de km de drumuri de mare viteză în România (autostradă și drum expres), iar în continuare avem în lucru alți aproape 800 de km" a declarat Cristian Pistol.
Altitudinea la care este construit Transfăgărășanul (2.042m) plasează acest drum național pe locul al doilea în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C), care urcă până la altitudinea de 2.145 m.
Renumit pentru peisajele uimitoare și priveliștea spectuloasă din zilele senine, Transfăgărășanul este un important punct turistic de pe harta României și atrage anual mii de turiști români și străini.