Cristian Pomohaci, inculpat într-un dosar de evaziune fiscală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cristian Pomohaci, inculpat într-un dosar de evaziune fiscală

Eveniment 23 Mai 2018 / 12:04 898 accesări

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi, 23 mai 2018, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul POMOHACI CRISTIAN-DORIN pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Anchetatorii spun că acesta a declarat la organul fiscal teritorial, în perioada 2012 – 2017, venituri din cedarea folosinței bunurilor imobile ai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă chiriei încasate pentru cele 11 imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale.

Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune, cât și pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.12
Pagina a fost generata in 0.3069 secunde