Cristian Popescu Piedone, trimis în judecată pentru conflict de interese

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cristian Popescu Piedone, trimis în judecată pentru conflict de interese

Justiție 07 Noiembrie 2016 / 13:30 720 accesări

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru conflict de interese în legătură cu autorizații pe care le-ar fi semnat în calitate de edil pentru firme la care copiii acestuia sunt administratori sau asociați.

Cristian Popescu Piedone va fi judecat de Judecătoria Sectorului 4 pentru trei infracțiuni de conflict de interese.

"În calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, în perioada 2013 - 2014, a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru SC G.T.E. SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numiţii P.V. şi P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, şi în urma obţinerii cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială", spun procurorii.

În aceeași calitate, în perioada 2013- 2015, ar fi semnat pentru SC STK SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, "două acorduri de funcţionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucureşti, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială", mai arată parchetul.

Potrivit sursei citate, o a treia faptă ar fi fost comisă în anul 2015, când, în calitate de primar, ar fi semnat "acordul de funcţionare pentru un punct de lucru din București al SC C. SRL, având ca obiect principal de activitate comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M.( fiica acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început desfăşurarea activităţii comerciale."12