Cristiano Ronaldo, cel mai prolific marcator din istoria fotbalului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cristiano Ronaldo, cel mai prolific marcator din istoria fotbalului

Sport 21 Ianuarie 2021 / 09:45 375 accesări
Cristiano Ronaldo, la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud

Cristiano Ronaldo, la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care a înscris un gol pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli), a devenit miercuri seara cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Ronaldo l-a depăşit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, iar federaţia internaţională (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, însă o serie de publicaţii sportive au relatat că Ronaldo l-a depăşit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.

Bican şi brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.

La 35 de ani, Cristiano Ronaldo, care este golgheterul naţionalei Portugaliei, cu 102 goluri, a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum se află la Juventus (85).

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1928 secunde