Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi - cursa pentru recorduri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi - cursa pentru recorduri

Sport 01 Ianuarie 2015 / 00:00 3789 accesări

Implicaţi într-o cursă înverşunată pentru goluri şi trofee, portughezul Cristiano Ronaldo şi argentinianul Lionel Messi şi-au intensificat lupta în 2014, multiplicând reuşitele, se arată într-un material realizat de Agenția France Presse. Ronaldo şi Cristiano Ronaldo sunt doi dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile şi au avut ghinionul de a se afla la apogeul carierei în acelaşi timp. „Trebuie să inventezi cuvinte pentru a-l defini pe Ronaldo”, spunea în urmă cu câteva zile Sergio Ramos, coleg cu Ronaldo la Real Madrid. „Nu există cuvinte care să descrie tot ce ne oferă Messi”, afirma şi colegul argentinianului de la FC Barcelona, Gerard Pique.

Cei doi domină lumea fotbalului, iar de şase ani Balonul de Aur a fost câştigat doar de ei! Cristiano Ronaldo și l-a adjudecat în 2008 şi în 2013, iar Lionel Messi din 2009 până în 2012. Iar trofeul pe anul 2014 ar putea ajunge tot la unul din ei. Cu siguranţă lupta nu s-a încheiat. La 29, respectiv 27 de ani, Ronaldo şi Messi îşi pun amprenta pe fotbalul mondial cu o rivalitate pe toate planurile: trofee colective, recompense individuale şi recorduri.

În 2014, Ronaldo este cel care a început „ostilităţile”, terminând ediţia 2013-2014 a Ligii Campionilor, câştigată de Real Madrid, pe primul loc în topul marcatorilor, cu 17 reuşite. De asemenea, a început în forţă campionatul Spaniei, înscriind 25 de goluri în 15 etape, un bilanţ demn de un sezon întreg. Însă Messi, puţin retras până atunci, i-a dat replica în noiembrie: a devenit mai întâi cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri), apoi şi cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri), depăşind performanţele miticilor Telmo Zarra şi Raul Gonzalez. Această cursă pentru performanţă arată că titlurile colective nu sunt suficiente pentru a-i departaja pe cei doi campioni, care figurează printre sportivii cel mai bine plătiţi din lume. Ei au câştigat deja totul la nivel de club şi par să se stimuleze reciproc.

CR7 încheie anul 2014 cu un mic avantaj faţă de Messi: în primăvară, portughezul a câştigat Liga Campionilor şi Cupa Spaniei cu Real Madrid, în timp ce argentinianul nu a obținut niciun trofeu major şi a pierdut în această vară cu Argentina finala CM, 0-1 cu Germania.

Care dintre ei este mai bun? „Nu sunt la concurenţă cu Cristiano, îmi fac doar treaba”, a subliniat Messi în urmă cu câteva săptămâni. În ceea ce-l priveşte pe Ronaldo, el se vede inclus într-o bună zi în pantheonul fotbalului. „Când mă voi retrage din activitate, mă voi uita la statistici pentru a vedea dacă mă număr printre cei mai buni, şi cu siguranţă voi fi acolo”, consideră portughezul. Însă l-ar putea regăsi acolo, printre cei mai buni, şi pe marele său rival din Argentina...12