Cristina Tarcea şi Livia Stanciu, dosar pentru abuz în serviciu la Secţia de anchetă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Foşti preşedinţi ai Instanţei Supreme Cristina Tarcea şi Livia Stanciu, dosar pentru abuz în serviciu la Secţia de anchetă
Justiție 06 Octombrie 2019 / 14:44 470 accesări 4 comentarii

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) are în lucru un dosar care vizează plângeri pentru abuz în serviciu contra Cristinei Tarcea şi Liviei Stanciu, foşti preşedinţi ai Instanţei Supreme, urmărirea penală fiind in rem, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii Secţiei pentru investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au deschis un dosar penal în care urmărirea penală se efectuează in rem, adică pentru fapte, în urma mai multor plângeri contra foştilor preşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea şi Livia Stanciu.

Una dintre plângerile care a fost conexată la dosar a fost depusă de către Nicolae Marin, actualmente adjunctul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, potrivit sursei citate.

Acuzaţiile formulate în aceste plângeri, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, sunt de abuz în serviciu, deoarece Cristina Tarcea şi Livia Stanciu, ca preşedinţi ai Instanţei Supreme, ar fi încălcat dispoziţiile legale cu privire la constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, prin aceasta, "au adus vătămări grave, atât actului de justiţie, cât şi părţilor procesuale din cauzele judecate din completurile de 5 judecători".

Curtea Constituţională a admis, în noiembrie 2018, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători şi a decis că Instanţa Supremă trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5. Decizia a fost luată atunci cu majoritate de voturi.

Două zile mai târziu, au avut loc tragerile la sorţi pentru desemnarea noilor completuri de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Controversele pe această temă au început după ce au intrat în vigoare modificările la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevedeau că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai pot conduce completurile de 5 judecători, ci că toţi magistraţii din complet trebuie traşi la sorţi.

Livia Stanciu a condus Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în perioada 2010-2016, în timp ce mandatul Cristina Tarcea, început pe 14 septembrie 2016, s-a încheiat în septembrie anul acesta, noul preşedinte al Instanţei Supreme fiind Corina Corbu.

Loading...

4 comentarii

EHA 14:10:14 / 07 Octombrie 2019
Cele două

Două jigodii și două javre !

Sistem ticăloșit =WC JOHANIS 17:54:25 / 07 Octombrie 2019
Sistem ticăloșit =PDL PNL CIUMA ROȘIE

WC Johanis si PETROV au constituit acest SISTEM TICĂLOȘIT . Dacă votați WC JOHANIS ,, le-ați repus pe aceste două târfe jegoase cozi de topor ale lui WC JOHANIS la loc în JUSTIȚIA BASHITA !!!..Ele ai WC JOHANIS l-au paradit pe LIVIU DRAGNEA !!!!!.. L-au transformat într-un criminal , ce-l mai mare corupt , când adevărații PENALII , TRĂDĂTORii de țară sânt WC JOHANIS si PDL PNL CIUMA ROȘIE..Ei au furat viitorul acestei țării . . Ei au ținut poporul român în sărăcie in sclavi pe salarii SI PENSII de MIZERIE .. Acum Vor un nou mandat !!!!!.... CINE mai votează cu EI ?????..E un idiot ,

BEȚIVII DROGAȚII SI KURVE le 17:59:05 / 07 Octombrie 2019
MAI SUSȚIN PE WC JOHANIS

Javrele ăstea doua ar trebui sa ne spună la ale cui ordine au condamnat la închisoare milioane de românii NEVINOVAȚII..Nu trebuie sa fi doctor în justiție că sa îți dai seama că au ACȚIONAT la îndemnul lui WC JOHANIS .. Toți trebuie sa facă PUȘCĂRIE pe viață

Sumer 19:05:36 / 15 Octombrie 2019
Pt P.S.Dei

JOHANIS este cel mai bun presedinte din istoria Romaniei si Romani oameni inteligenti il vor realege.Voi P.S.Distilor dupa ce ati fost sanctionati de Uniunea Europeana prin alegerea Laurei Codruta Kövesi veti mai primi inca o palma de la poporul Roman cu ocazia alegerilor prezidentiale.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1605 secunde