Criză administrativă la Medgidia? Consiliul Local, la un pas de dizolvare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vrabie a depus solicitarea pentru referendum Criză administrativă la Medgidia? Consiliul Local, la un pas de dizolvare
Administrație 15 Iulie 2018 / 16:53 1198 accesări 1 comentariu

Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, s-a ținut de cuvânt și a făcut demersuri pentru dizolvarea Consiliului Local din municipiul pe care îl conduce. Așa se face că, vineri, 13 iulie, edilul a depus la Prefectură dosarele care cuprind peste 10.000 de semnături din partea locuitorilor care îi susțin inițiativa. „Am depus la Instituția Prefectului Județului Constanța solicitarea însoțită de cele 10.378 de semnături necesare demarării REFERENDUMULUI PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL MEDGIDIA. Zi „norocoasă” pentru cei 13 consilieri locali! În scurt timp, cu ajutorul dumneavoastră, municipiul nostru va avea o echipă nouă de consilieri, interesați de soarta orașului și implicați în dezvoltarea acestuia”, se arată într-un mesaj postat de primarul Vrabie pe Facebook.

CE PREVEDE SLICITAREA PRIMARULUI DIN MEDGIDIA

De asemenea, el a postat pe site-ul de socializare și solicitarea depusă la Prefectură. „Prin prezenta, în conformitate cu prevederile art.55 alin.(3) din Legea nr.215/2001 (r1) a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, vă înaintez alăturat, listele cuprinzând 10.378 cetăţeni cu drept de vot cu domiciliul în municipiul Medgidia care solicită dizolvarea Consiliului Local al Municipiului Medgidia, in copie certificată pentru conformitate. Precizez că numărul solicitanţilor depăşeşte procentul de 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale. Vă solicit respectuos, să luaţi masurile prevăzute de lege privind demararea organizării referendumului local privind dizolvarea Consiliului Local Medgidia. Solicitarea este întemeiată pe următoarele considerente: promovarea de proiecte de hotarare, de către consilieri locali care au interese personale/patrimoniale, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, blocarea initiațivelor/proiectelor privind probleme de interes pentru colectivitatea locală, absențe nemotivate la şedinţe”, se arată în solicitarea depusă de Vrabie.

DE UNDE A PORNIT SCANDALUL

Amintim că primarul valentin Vrabie Vrabie și-a anunțat intenția de a da jos Consiliul Local Medgidia în urmă cu trei săptămâni. Atunci, a început să strângă semnături pentru inițierea unui referendum pentru dizolvarea forului. Supărarea edilului pornise de la faptul că aleșii locali respinseseră mai multe proiecte inițiate de primar. „Este momentul în care trebuie să luăm atitudine și să trimitem acasă aceste slugi ale partidelor politice care de-a lungul timpului au condus orașul spre dezastru, îndatorându-l până în anul 2030”, spunea atunci Valentin Vrabie. La rândul său, viceprimarul Luminița Vlădescu, principalul adversar al lui Vrabie, a declarat că referendumul reprezintă „ dorința primarului, care nu mai găsește altă cale de a ieși din criza de imagine în care se află, după doi ani de mandat”.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.173 secunde