Criză umanitară gravă! Crucea Roșie vorbeşte despre 12 milioane de persoane afectate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Criză umanitară gravă! Crucea Roșie vorbeşte despre 12 milioane de persoane afectate

Externe 14 Noiembrie 2017 / 18:17 671 accesări

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a avertizat marți că insecuritatea persistentă din regiunea africană Sahel ascunde o criză umanitară masivă ce afectează aproximativ 12 milioane de persoane din cinci țări, relatează agenția DPA. Potrivit organizației, conflictele armate, criminalitatea transfrontalieră și schimbările climatice provoacă suferințe umane imense, strămutări de persoane în interiorul continentului african, dar și migrație către Europa. Țările afectate extrem de grav de criză sunt Mauritania, Mali, Niger, Burkina Faso și Mali. ''În Sahel, concentrarea este pe problemele de securitate, dar acest fapt eclipsează o mare tragedie: milioane de familii care sunt înfometate și disperate să supraviețuiască'', a declarat directorul adjunct al CICR pentru Africa, Patrick Youssef. ''Consecințele vor fi grave, inclusiv mai multe persoane strămutate'', a avertizat Youssef în cadrul Forumului Internațional pentru Pace și Securitate în Africa desfășurat la Dakar, capitala Senegalului. ''Multe dintre aceste locuri sunt deja zone ce favorizează puternic radicalizarea și extremismul'', a adăugat oficialul CICR.

Regiunea Sahel suferă din cauza conflictelor, inclusiv atacuri întreprinse de către numeroase organizații islamiste teroriste în regiunea lacului Ciad și Mali, care au de asemenea consecințe grave pentru țările vecine Burkina Faso și Mauritania.

Deși hrana și oportunitățile de muncă sunt deja extrem de limitate, Organizația Națiunilor Unite estimează că populația regiunii Sahel va crește de la 90 de milioane de locuitori la 240 de milioane până în 2050.12
Pagina a fost generata in 0.1662 secunde