Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Viorica Dăncilă: Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!
Politică 16 Octombrie 2019 / 19:31 242 accesări 0 comentarii

Crizele preşedintelui Klaus Iohannis nu ar trebui să fie și crizele României, a declarat, miercuri, Viorica Dăncilă, vorbind despre „șirul de nesfârşite blocaje şi impasuri“ generate de șeful statului și arătând că acestga a decis să fie plecat din ţară când noul Guvern va fi votat în Parlament.

„Despre crizele lui Iohannis. Am aflat cu surprindere că, în mijlocul uriaşului blocaj instituţional pe care l-a creat, preşedintele Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă, în loc să rămână în ţară pentru a-şi instala Guvernul. Este uluitoare nepăsarea preşedintelui în funcţie cu privire la români şi la guvernarea ţării. Să ne amintim motivele pentru care România se află în această situaţie de haos total nejustificat. Să ne uităm cu atenţie cum, de luni întregi, preşedintele Iohannis calcă în picioare Constituţia şi blochează funcţionarea Guvernului, într-un război împotriva PSD pe care obsesiv şi-l imaginează”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Premierul interimar vorbeşte şi despre crizele provocate de Klaus Iohannis, care constant a încălcat Constituţia şi a blocat Guvernul.

„Deşi crizele lui Iohannis nu ar trebui să fie şi crizele României, acest preşedinte a decis să sacrifice românii şi să arunce ţara într-o serie nesfârşită de blocaje şi impasuri:

1. Iohannis a blocat constant funcţionarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi miniştri, a încălcat Constituţia României şi a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR. În mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajaţilor din ministerele rămase fără conducere şi a întârziat sau blocat procese vitale, precum luarea de măsuri urgente la nivelul MAI sau susţinerea examenului de rezidenţiat de către absolvenţii Facultăţii de Medicină.

2. În ceea ce priveşte numirea comisarului european din partea României, Iohannis şi partidele de dreapta au arătat întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Rezultatul acestui lobby negativ agresiv este că nici astăzi România nu are comisar european în noua formulă a Comisiei. Dacă nu a fost omul lui Iohannis cel propus, s-a opus fără raţiune oricărei alte propuneri.

3. A orchestrat o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului PSD, însă nicio secundă nu a avut vreun plan pentru un nou Executiv. Guvernul lui Iohannis nu există. Nu au echipă guvernamentală, nu au program şi se pare că nici o majoritate pentru vot. Klaus Iohannis şi partidele care au semnat moţiunea de cenzură răspund pentru fiecare zi de risipire a banului public şi blocaj instituţional”, a explicat Dăncilă.

Liderul social-democraţilor a conchis că „acest preşedinte care s-a întors împotriva românilor din cauza ambiţiei oarbe pentru un nou mandat va plăti pentru tot răul făcut ţării sale. Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!”.

Ex foto: Viorica Dăncilă: „ Guvernul lui Iohannis nu există. Nu au echipă guvernamentală, nu au program şi se pare că nici o majoritate pentru vot.“Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1764 secunde