Crosuri inedite organizate în orașul de la țărmul mării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sport și distracție la Constanța

Crosuri inedite organizate în orașul de la țărmul mării

Sport 28 Octombrie 2015 / 14:00 508 accesări

Începând cu 1 octombrie 2015, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la a treia ediție a „Maratonului Nisipului“, eveniment care va avea loc anul viitor, la 27 martie, pe plaja din stațiunea Mamaia. Totodată, SanaSport a anunțat organizarea altor trei evenimente sportive tematice, menite să promoveze sportul de masă și beneficiile acestuia, proiectul internațional “Maratonul Nisipului” și obiectivele turistice restaurate ale municipiului Constanța.

Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului” se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și reprezintă un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralului românesc la nivel internațional. Manifestarea a adunat la primele două ediții peste 800 de participanți și este declarată singura competiție sportivă de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip și un eveniment important pe harta mondială a maratoanelor. Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: tradiționala cursă de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual de 21 km și cursa individuală de 10 km. Și la această ediție, va avea loc inedita cursă “Family Run”, care dorește să promoveze sportul în familie și să lupte împotriva obezității infantile, fenomen care a atins cote alarmante în ultimii ani, în România.

TREI EVENIMENTE SPECIALE

Până la startul acestei competiții, organizatorii au pregătit alte trei evenimente sportive tematice, care fac parte din proiectul internațional “Maratonul Nisipului” și care vor promova sportul de masă și frumusețile orașului istoric de la malul Mării Negre. Astfel, la 31 octombrie, participanții vor purta cele mai trăsnite costume și vor sărbători Halloween-ul în alergare, la evenimentul „HelloWeRun”; la 20 decembrie, cei prezenți vor intra în spiritul Sărbătorilor de Iarnă, alergând costumați în Moș Crăciun, în cadrul evenimentului „SantaRun”, iar la 14 februarie 2016, sportivii își vor arăta dragostea pentru sufletele lor pereche, de Ziua Îndrăgostiților, în cadrul evenimentului „Love2Run”. „Datorită succesului de care s-a bucurat evenimentul de la malul mării, nu doar la nivel național, dar și la nivel internațional, am decis să începem înscrierile la „Maratonul Nisipului“ cu șase luni înainte, deoarece sportivii care participă la astfel de evenimente își pregătesc din timp agenda competițională. Dacă la primele două ediții numărul participanților a fost de peste 800 de alergători, pentru ediția din 2016, ne dorim să participe la start peste 1.000 de alergători. Față de anul trecut, am pregătit și trei evenimente sportive cu tematică distractivă și prin care ne dorim să promovăm alergarea ca sport de masă, pentru ca tot mai mulți locuitori ai Constanței să descopere bucuria și beneficiile mișcării în aer liber. În același timp, prin cele trei evenimente, dorim să susținem și să promovăm obiectivele turistice restaurate ale orașului nostru”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.

Citește și:

Un atlet amator a învins mai mulți sportivi legitimați!

La 1 octombrie încep înscrierile pentru „Maratonul Nisipului 2016“Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1891 secunde