CS Năvodari debutează în play-off

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rugby / Divizia Națională de seniori CS Năvodari debutează în play-off
Sport 16 Octombrie 2015 / 17:09 378 accesări 0 comentarii

Sâmbătă, în Divizia Națională de seniori la rugby, va avea loc etapa a doua din play-off și play-out. Reamintim că, după desfășurarea celor 18 etape din sezonul regulat, primele cinci clasate evoluează în play-off, iar celelalte formații joacă în play-out. S-a plecat de la zero și se joacă în sistem campionat, un singur tur, cu două meciuri acasă și două în deplasare pentru fiecare echipă. CS Năvodari, câștigătoarea sezonului regulat, a stat în prima etapă și va debuta abia în runda a doua, când va primi vizita echipei Politehnica Unirea Iași. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, pe Stadionul „Flacăra“ din Năvodari. Celălalt meci din play-off este RCM Galați - RC Bîrlad și începe la ora 12.00. În prima etapă din play-off s-au impus gazdele: Politehnica Unirea Iași - RCM Galați 24-3 și RC Bîrlad - Știința Petroșani 32-17 (punct bonus ofensiv).

Jucătorii antrenați de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase nu au mai susținut un meci oficial din 26 septembrie, astfel că au avut mai mult timp pentru pregătire, dar și pentru ca rugbyștii accidentați să fie recuperați. „Avem lotul valid în proporție de 95%. Nu există noutăți în lot față de sezonul regulat, dar nici nu a mai plecat nimeni. Primul meci din play-off este cel mai important, iar obiectivul nostru este să ieșim campioni ai DNS. Pentru sezonul regulat aveam ca obiectiv un loc pe podium, dar ne-am autodepășit și am terminat primii. Cred că principala adversară la primul loc este echipa din Iași, dar nici Bîrladul nu trebuie subestimat, iar Galațiul are un lot destul de tare”, a declarat Cristian Husea.

Cât despre o eventuală promovare în Superligă, Husea rămâne deocamdată sceptic. „Noi am primit deja invitația să jucăm în Superligă, indiferent de locul pe care îl vom ocupa în play-off, mai ales că am rămas singura formație de seniori din județul Constanța. Totul depinde însă de buget, pentru că avem nevoie de o sumă cel puțin dublă comparativ cu anul 2015. Nu ne putem prezenta în Supeligă cu actualul lot și cu numărul de antrenamente pe care le avem săptămânal. Dacă vom primi un buget suficient pentru salarii și prime de joc, cu restul ne putem descurca”, a mai spus antrenorul principal al grupării din Năvodari.

RUGBYȘTII DE LA CS NĂVODARI AU SĂRIT ÎN AJUTORUL OAMENILOR DIN CORBU

După cum se știe, în noaptea de luni spre marți, comuna constănțeană Corbu a fost lovită de puternice viituri, care au produs pagube importante mai multor locuințe. Printre cei care au intervenit în ajutorul oamenilor din Corbu s-au numărat și vecinii din Năvodari. „Eu și câțiva dintre jucători, zece persoane în total, am dat o mână de ajutor la înlăturarea urmărilor inundațiilor din Corbu. Am fost acolo și în noaptea când a venit viitura, dar și în zilele următoare. Firma la care lucrăm ne-a ajutat cu utilajele, printre care și două buldoexcavatoare”, a explicat Cristian Husea.

Citește și:

În Divizia Națională de seniori la rugby încep play-off-ul și play-out-ul

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.16 secunde