CS Phoenix-Ştiinţa a încheiat sezonul pe locul 7 în LN de baschet feminin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CS Phoenix-Ştiinţa a încheiat sezonul pe locul 7 în LN de baschet feminin
Sport 10 Mai 2019 / 15:38 236 accesări 0 comentarii

Sezonul 2018-2019 al Ligii Naţionale de baschet feminin s-a încheiat pentru echipa CS Phoenix-Ştiinţa Constanţa, ultimul meci din actualul campionat fiind câştigat de formaţia de la ţărmul mării. Baschetbalistele antrenate de Predrag Stanojcic și Volha Tamirgeanu s-au impus, miercuri, în deplasare, în a doua partidă cu CS Universitatea CSM Oradea, din duelul pentru locurile 7-8 din play-off-ul Ligii Naţionale, cu scorul de 71-46, la pauză 39-18. În primul joc, CS Phoenix-Ştiinţa a câştigat, la Constanţa, scor 60-50 (30-17).

Punctele formaţiei constănțene în întâlnirea disputată miercuri, la Voluntari, au fost marcate de Bianca Fota 20, Andreea Beldian 13, Cristiana Cutaş 10, Adelina Duţă 8, Bianca Florea 8p, Teodora Armanu 5, Andreea Fleşer 3, Ana Maria Fulop 2 și Andrada Libidov 2.

Scorul pe sferturi în partida CSM Oradea - CS Phoenix-Ştiinţa: 13-15, 5-24, 10-11, 18-21.

Într-un comunicat de presă, clubul constănţean a făcut o analiză a sezonului recent încheiat, unul pe care conducerea CS Phoenix-Ştiinţa (preşedinte Cristian Mănăstireanu) îl consideră de excepţie, prezenţa, în premieră, în Final Four-ul Cupei României la baschet feminin reprezentând cea mai plăcută surpriză.

„După aproape nouă luni de pregătire, antrenamente epuizante, meciuri pe muchie de cuțit și multă emoție, vă facem cunoscut că CS Phoenix Știința Constanța a pus punct unui sezon de excepție atât pentru sine, cât și pentru Constanța și baschetul constănțean, îndeplinindu-și obiectivul propus la debutul sezonului.

Peste toate acestea, cea mai mare bucurie este dată de faptul că, grație performanțelor obținute în teren, CS Phoenix Știința Constanța a readus după o lungă pauză, Constanța în prim plan pe scena baschetului feminin din România.

Într-o scurtă trecere în revistă punctăm doar câteva dintre performanțele obținute în acest sezon, multe dintre acestea de neimaginat în urmă cu nouă luni:

- calificarea în premieră pentru județul Constanța, în Play-off-ul Ligii Naționale la Baschet Feminin;

- accederea în eșalonul maxim al Ligii Naționale la Baschet Feminin după prima parte a sezonului regulat prin câștigarea într-o manieră categorică a Grupei Galbene (grupa valorica B) a Ligii Naționale de Baschet Feminin (12 victorii în teren din 12 meciuri disputate);

- bifarea a patru victorii importante în elita baschetului feminin românesc, printre echipele învinse regăsindu-se echipe de tradiție precum CS Universitatea Cluj Napoca, CS Municipal Târgoviște, FCC ICIM CSB Arad si CSU Olimpia Brașov;

- calificarea în premieră în Final Four-ul Cupei României la baschet feminin;

- ocuparea locului 7 la finalul acestui sezon al Ligii Naționale, performanță unică reușită de o echipă constănțeană în baschetul feminin.

La toate acestea, ca o recunoaștere a valorii jucătoarelor noastre și a muncii depuse la Phoenix Știința Constanța, se adaugă convocarea și debutul la echipa națională de senioare a României a Ecaterinei Armanu. Aceste aspecte ne confirmă că eforturi depuse de noi nu au trecut neobservate și că baschetul constănțean are viitor.

Iar acest viitor este clădit, pe de o parte, și în jurul echipelor de juniori ale CS Phoenix Știința Constanța (U18 masculin, U16 masculin și feminin și U15 masculin) care au obținut rezultate apreciabile în competițiile în care au fost angrenate.

Și pentru că vorbim despre merite, un loc la acest capitol aparte îl ocupă suporterii, care ne-au susținut și încurajat atât la victorii, cât mai ales la înfrângeri.

Însă nimic din toate cele enumerate mai sus nu ar fi fost posibile fără sprijinul pe care ni l-a acordat finanțatorul echipelor Phoenix Știința Constanța, Primăria Municipiului Constanța prin domnul Primar Decebal Făgădău și Consiliul Local Constanța prin consileri săi, alături de care sperăm la o strânsă legătură ca și până acum, în viitoarele proiecte sportive.

Mulțumim partenerilor noștri, pentru sprijinul necondiționat și anume Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, Clubul Sportiv Știința Constanța, One Star Security, Vivo! Constanța, Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Asociația Județeană de Baschet Constanța, Direcția pentru Tineret și Sport Constanța.

Nu în ultimul rând, mulțumiri deosebite și cele mai sincere gânduri se îndreaptă către prietenii noștri de cetățenie americană, care fac parte din forțele NATO staționate la Baza Aeriană de la Mihai Kogălniceanu. Grație suportului acordat de aceștia am reușit să depășim granițele sportului și să dăm mai departe ajutorul primit de noi celor care au la rândul lor nevoie de el, prin grandioasele ediții ale evenimentului Charity Basketball Game, încă din 2017”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1558 secunde