CSȘ 1 Momentos Constanța s-a retras din Divizia A2 la volei feminin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce a rămas fără patru jucătoare importante CSȘ 1 Momentos Constanța s-a retras din Divizia A2 la volei feminin
Sport 05 Octombrie 2017 / 17:37 1302 accesări
Gheorghe Brînză, antrenor CSȘ 1 Momentos Constanța: „După ce au plecat cele patru jucătoare, a trebuit să ne retragem din Divizia A2”

Gheorghe Brînză, antrenor CSȘ 1 Momentos Constanța: „După ce au plecat cele patru jucătoare, a trebuit să ne retragem din Divizia A2”

Așa cum am mai anunțat, CSȘ 1 Momentos Constanța nu va mai juca și în ediția 2017-2018 din Divizia A2 la volei feminin, după ce în sezonul trecut a evoluat în premieră în acest eșalon rezervat senioarelor. Motivul este faptul că echipa a rămas fără patru jucătoare de bază, care au avut oferte de la alte cluburi și au ales să părăsească orașul Constanța.

Internaționalele Silvia Coman (născută în anul 2000) și Alexandra Spînoche (2003) au ajuns la CSM București, Anca Mănuc (2000) va juca la ACS Agroland Timișoara, iar Elena Albu (1997) s-a transferat la CS Medgidia. De asemenea, Andreea Ciornea (1998) a devenit senioară și s-a retras momentan din activitatea sportivă.

„Inițial ne-am înscris în Divizia A2, dar după ce au plecat cele patru jucătoare a trebuit să ne retragem. Noi aveam un proiect pe doi ani, dar dacă părinții jucătoarelor au acceptat transferurile, noi nu ne-am opus. Așa e de când lumea: cum scoate o jucătoare capul, cum e racolată de cluburi mai potente financiar. În cele din urmă, scopul unui club sportiv școlar este să promoveze sportive cu potențial mare de creștere a valorii. Selecție, instruire și promovare - asta facem! Pe plan local nu avem sprijin, iar în competițțiile de speranțe și minivolei participăm pe banii părinților”, a declarat Gheorghe Brînză, antrenorul echipei CSȘ 1 Momentos Constanța.

Clubul va evolua în acest sezon doar în competițiile juvenile, la junioare, cadete, speranțe și minivolei. „Practic, noi nu am avut pauză în această vară, pentru că fetele au jucat volei pe plajă, apoi au intrat în sală, pentru antrenamente specifice. A fost o pauză activă, cu un singur antrenament pe zi, atunci când nu aveam competiții pe plajă. Acum insistăm mai mult pe partea tehnică și pe pregătirea fizică. În fiecare sezon noi ne propunem calificarea la turneele semifinale, dar anul acesta s-a schimbat sistemul de desfășurare și ne va fi destul de greu”, a precizat Brînză.

Din lot fac parte acum următoarele jucătoare:

coordonatoare - Antonia Tărniceriu (născută în anul 2001), Maria Ciovică (2003)

universali - Mădălina Vintilă (1999), Denisa Dumitru (2001)

centri - Andreea Iancu (2000), Oana Nedea (2000), Alexandra Luca (2003)

extreme - Cristina Poncea (1999), Andrada Albu (2001), Georgiana Cical (2001), Mădălina Iacobiță (1999)

libero - Andreea Ioniță (1999), Andra Cojocaru (2002)

Noutățile din lot sunt Maria Ciovică, Alexandra Luca și Georgiana Cical. Gheorghe Brînză îi prevede un viitor frumos Alexandrei Luca, o jucătoare care la vârsta de 14 ani are deja 1,85 m înălțime!

Alte două dintre voleibalistele nou-apărute în lot, Mădălina Iacobiță și Andra Cojocaru, vor evolua la junioare pentru CSȘ 1, dar au dublă legitimare cu CS Medgidia, pentru care vor juca în Divizia A2. Ele se vor antrena la Medgidia și vor veni la CSȘ 1 doar pentru meciurile de junioare sau cadete (cazul Andrei Cojocaru).

Antrenorul Gheorghe Brînză va fi ajutat în pregătirea echipei de Viorica Lungu și de Georgiana Tisianu, antrenoare care se ocupă de formațiile de speranțe și minivolei ale clubului constănțean. Georgiana Tisianu (25 de ani) a învățat voleiul chiar la CSȘ 1, apoi a jucat la senioare pentru echipele din Constanța, Brăila și Focșani. Este absolventă de Educație Fizică și Sport, specialitatea volei, și a primit catedră la CSȘ 1 Constanța.

Citește și:

ACS Top Volei 05 Constanța va juca în Divizia A2 de senioare12
Pagina a fost generata in 0.1242 secunde