CSU Neptun, calificare spectaculoasă în Final Four-ul Cupei României la handbal feminin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Învingătoare în meciul cu Dunărea Brăila

CSU Neptun, calificare spectaculoasă în Final Four-ul Cupei României la handbal feminin

Eveniment 26 Martie 2015 / 00:00 1052 accesări

Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanța a reușit, aseară, la Sala Sporturilor, o frumoasă victorie în confruntarea cu Dunărea Brăilă, scor 18-17 (10-9), la finalul căreia a obținut calificarea în Final Four-ul Cupei României. O performanță remarcabilă pentru handbalistele antrenate de Ion Crăciun și Florin Cazan, care au rezistat în ultimul minut de joc fără să primească gol. Partida a fost una cu multe greșeli de ambele părți, dovadă și numărul mic de goluri înscrise, la jumătatea primei reprize scorul fiind 4-3 în favoarea echipei constănțene. CSU Neptun s-a desprins pentru prima oară la două goluri în min. 20, scor 7-5, însă oaspetele au marcat de trei ori consecutiv și au trecut pentru prima oară în avantaj în min. 24, scor 8-7 pentru Dunărea. CSU Neptun a intrat la cabine în avantaj, scor 10-9, iar după pauză s-a distanțat la patru goluri, 15-11 - în min. 40. Dunărea a restabilit egalitatea în min. 58, scor 17-17, după care golul marcat de Stoian a adus victoria în tabăra echipei de la țărmul mării. De remarcat și prestația portăriței Paula Vișan, autoare a nouă intervenții salvatoare, într-o partidă în care fetele noastre au fost susținute din tribune de un public inimos.

Au evoluat pentru CSU Neptun: Petrescu (4 intervenții) și Vișan (9 intervenții) - Enescu 4 goluri (1x7m), Iovănescu 4g, Toma 4g, Ivan 3g, Stoian 2g, Tamaș 1g, Orșivschi, Bărbos și Mărginean.

„O calificare frumoasă, dar s-a văzut lipsa jocurilor pentru rezultat. Dacă eu, antrenorul, credeam la un moment dat că nu vrem să jucăm, atunci este o problemă. Multe situații singur cu portarul ratate mi-au arătat că în stare de tensiune maximă nu avem încă echipa care să reziste în teren. Portarul s-a descurcat foarte bine și trebuie să-i mulțumesc. Publicul a fost alături de noi și ne-a susținut. Un public care merită o echipă de primele locuri”, a declarat antrenorul principal al echipei CSU Neptun, Ion Crăciun.

Celelalte rezultate înregistrate în sferturi - marți: HCM Rm. Vâlcea - CSM BUCUREȘTI 26-32; miercuri: SCM CRAIOVA - Cetate Deva 36-30 și HCM BAIA MARE - U. Cluj 35-23. Învingătoarele s-au calificat în Final Four-ul Cupei României la handbal feminin, care se va desfășura la Baia Mare, la 25 și 26 aprilie.12