CT BUS, cea mai performantă companie de transport public din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Profit de peste 2,5 milioane de euro CT BUS, cea mai performantă companie de transport public din România
Administrație 20 Noiembrie 2019 / 19:25 664 accesări 2 comentarii

Cu peste 20 de milioane de pasageri transportați în anul 2018 și profit de peste 2,5 milioane de euro, CT BUS a fost desemnată cea mai performantă companie de transport public din România. În clasamentul celei mai importante reviste de profil din țară, compania de transport public din Constanța a depășit astfel STB București, CTP Cluj- Napoca și CTP Iași,care s-au situat în anul 2018 pe locurile 7, 14, respectiv 4. CT BUS este pe primul loc și în Top Profit România 2019 realizat de Camera de Comerț și Industrie a României, la capitolul l Transport public urban.

BOGDAN NIȚĂ, - DIRECTORUL CT BUS: “Să obținem profit a fost pentru noi un obiectiv pentru că, după cum știți, RATC avea datorii destul de mari. Astăzi, obiectivul acesta s-a schimbat. Vrem să facem performanță și să folosim acest profit pentru a dezvolta transportul public în comun din Constanța. Am primit multe diplome, poate cea mai importantă are legătură cu un clasament efectuat de revista „Tranzit”, clasament în cadrul căruia CT BUS a obținut locul întâi într-un clasament care are legătură cu profitul obținut de companiile de transport public din România”.

DECEBAL FĂGĂDĂU- PRIMARUL CONSTANȚEI: “În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Flota CT BUS are acum 104 autobuze diesel euro 6 noi si se află în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri”.

„Începând cu data de 1 noiembrie 2019, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă, în societate pe acțiuni. Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane. CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai. Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța“, se arată într-un comunicat remis presei de reprezentanții Primăriei Constanța

Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.

Loading...

2 comentarii

Viorel 07:51:51 / 21 Noiembrie 2019
Ma indoiesc

Nu stiu criteriile care au stat la baza clasamentului prin care Constanta este pe locul 1 in Romania la transportul local. Pot face comparatie cu orase ca Brasov,Cluj sau Timisoara pe care le-am vizitat in aul acesta si in care,din cauza circulatiei greoaie,am folosit transportul in comun. Cel putin cu Brasovul nici vorba sa ne comparam. In cele cateva zile in Brasov am gasit mereu autobuzul cu locuri libere,in majoritatea statiilor sunt panouri care indica ce numar de traseu vine si timpul de asteptare. Este adevarat ca biletele si legitimatiile de calatorie sunt piperate(un bilet cu doua calatorii este 5 lei iar pentru toata ziua 12 lei) dar in acest fel determina pe multi sa mearga 1-2-3 statii pe jos, adica "sa faca sport" Cat despre rentabilitatea regiei am o mare nedumerire:fara subventia de la primarie pentru o serie de categorie de calatori cum ar sta? Revenind la Brasov pentru ca pensionarii sa nu mai umble cu treaba sau fara cu autobuzele au o reducere de50%. Si nu in ultimul rand daca directorul regiei si primarul municipiului sunt multumiti de premiul acordat ii invit sa calatoreasca experimental cu autobuzele si sa constante o supraaglomerare si inghesuiala ce ne face sa nu uitam de perioada cand nu se puteau inchide usile si calatori pe scara.

Laur 14:26:43 / 22 Noiembrie 2019
Pe bune?

O mizerie de transport in comun. Autobuze pline de boschetari, soferi care fumeaza, etc.... Acesta nu este un premiu "pe bune", e doar o diploma de carton format A4 printata la o imprimanta color.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2096 secunde