Cu Google Street View ajungi pe Stația Spațială Internațională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cu Google Street View ajungi pe Stația Spațială Internațională

Ştiință 21 Iulie 2017 / 18:42 1011 accesări

Orice persoană conectată la internet poate explora virtual, prin intermediul Google Street View, Stația Spațială Internațională (ISS) care orbitează Pământul la o altitudine medie de 400 de kilometri, potrivit unui comunicat de presă al Google România, transmis joi presei. Astfel, prima colecție de imagini Street View în mediu fără gravitație poate fi accesată la adresa https://goo.gl/ynuzS9. Aceasta va fi prima colecție Street View cu adnotări, o funcționalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture.

Potrivit sursei citate, pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poți vedea note care explică aspecte, precum: zona unde astronauții fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde se desfășoară experimentele științifice. În acest sens, oamenii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS și două vehicule andocabile, respectiv SpaceX Dragon și Orbital Cygnus.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA și Agenția Spațială Europeană, utilizând camere de fotografiat DSRL și alte echipamente deja existente la bord.

Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană, iar pentru a vizualiza imaginile Street View de pe ISS din Google Maps trebuie căutat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opțiune de a „vizita“ virtual Stația Spațială Internațională, precizează compania.

În 2017, Street View sărbătorește 10 ani de existență și este disponibil în 84 de țări, precum și în zone din Arctica și Antarctica. În prezent, există peste un miliard de utilizatori activi de Google Maps, în fiecare lună. Compania Google a fost fondată în 1998 de către Larry Page și Sergey Brin. La nivel global, compania are peste 50.000 de angajați și oferă o gamă largă de produse și platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.



12