Cu nasul în dispozitivele ... prea inteligente! Așa pretindem că suntem ocupați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studiile vorbesc

Cu nasul în dispozitivele ... prea inteligente! Așa pretindem că suntem ocupați!

Tehnologie 27 Septembrie 2018 / 16:28 577 accesări

Când nu știu ce să facăm într-o anumită situație socială sau vor să evite conversațiile nedorite, oamenii își bagă nasul în dispozitivele inteligente!. Potrivit unei analize întocmite de Kaspersky Lab și publicată joi, 27 septembrie, trei sferturi (75%) dintre persoane susţin că folosesc propriile dispozitive inteligente pentru a evita conversaţiile nedorite. Conform cercetării, 72% dintre utilizatori folosesc dispozitivul atunci când nu ştiu ce să facă într-un anumit context social. De asemenea, 46% dintre persoane recunosc că folosesc un dispozitiv doar ca să treacă timpul mai uşor, iar 44% îl utilizează pe post de distracţie zilnică.

Mai mult, aproape o treime dintre participanţii la studiu (31%) ar prefera să comande un taxi sau să afle cum să ajungă într-un anumit loc prin intermediul unui site sau al unei aplicaţii, pentru că li se pare mai simplu decât să întrebe o altă persoană.

Totodată, 34% dintre cei chestionaţi susţin că îşi fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea accesa un dispozitiv conectat, în timp ce 12% se îngrijorează că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupaţi.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de două decenii, cu un portofoliu de peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii client.12
Pagina a fost generata in 0.1498 secunde