Cu taxiul peste graniță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cu taxiul peste graniță

Eveniment 12 Noiembrie 2017 / 14:55 609 accesări

Șase cetățeni străini au încercat să treacă frontiera ilegal, dar cu taxiul! Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au reținut șase cetățeni, cinci irakieni și un afgan, solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 11 noiembrie 2017, la nivelul ITPF Sighetu Marmației - STPF Satu Mare s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră au observat în gara CFR Satu Mare un grup de migranți care au urcat în două autoturisme care circulau în regim de taxi. Imediat, un echipaj al poliției de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor. La intrarea în localitatea Dara, jud. Satu Mare, la aproximativ un km de linia de frontieră cu Ungaria, echipajul a interceptat persoanele în cauză. Astfel, au fost depistate 6 persoane de origine afro-asiatică. Persoanele în cauză au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak și Afganistan, patru adulți, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, și doi minori, cu vârste de 10 și 17 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenționau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cei cinci cetățeni irakieni și cetățeanul afgan sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.12
Pagina a fost generata in 0.1955 secunde