Cu teza de doctorat la consultări. Vezi unde!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Propunere legislativă Cu teza de doctorat la consultări. Vezi unde!
Educație 14 Iunie 2018 / 15:58 332 accesări 0 comentarii

Legea Educației ar putea fi modificată în ceea ce privește tezele de doctorat. Mai mulţi parlamentari USR au propus deja ca Ministerul Educaţiei să fie obligat să transmită Bibliotecii Naţionale tezele de doctorat în format electronic pentru a putea fi consultate de orice persoană interesată. „După acordarea titlului de doctor, în termen de maxim 180 de zile, Ministerul Educaţiei are obligaţia transmiterii către Biblioteca Naţională a României a unui exemplar tipărit al tezei de doctorat şi al anexei acesteia, conform legii 111/1995 privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Depozitului legal de documente, exemplar destinat Fondului Intangibil, precum şi a unui exemplar digital al acestora, pe suport electronic, destinat consultării la cerere, la sediul Bibliotecii Naţionale a României, de către orice persoană interesată, în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare“, se arată în proiectul aflat în consultare publică la Camera Deputaţilor.

Actuala propunere legislativă are drept obiectiv aducerea unor clarificări privitoare la dispoziţiile legale actuale atât pentru prezervarea tezelor de doctorat, cât şi pentru accesul publicului Bibliotecii Naţionale a României la conţinutul tezelor de doctorat, au motivat iniţiatorii.

Biblioteca Naţională deţine infrastructura necesară dezvoltării depozitului electronic de teze de doctorat, mai precizează iniţiatorii, menţionând că prin reglementarea obligativităţii depunerii şi a unui exemplar digital destinat publicului se realizează economie în spaţiile de depozitare.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2257 secunde