„Culise şi galanterii - Doors Club Style“, cu Amelia Stănescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare de carte, dialoguri, metafore și muzică

„Culise şi galanterii - Doors Club Style“, cu Amelia Stănescu

Cultură 11 Februarie 2018 / 23:10 1593 accesări

Scriitoarea constănțeană Amelia Stănescu

Scriitoarea constănțeană Amelia Stănescu

Prezentator, Sorin-Lucian Ionescu

Prezentator, Sorin-Lucian Ionescu

Sorin-Lucian Ionescu și Amelia Stănescu

Sorin-Lucian Ionescu și Amelia Stănescu

A fost o seară specială la Club Doors, duminică, 11 februarie, când poeta și scriitoarea constănțeană Amelia Stănescu și-a prezentat noul volum „Culise şi galanterii - Doors Club Style“. Volumul conține „Portrete / Interviuri / Întâlniri / Testimoniale“ (după cum a precizat autorul), realizate la Clubul Doors din Constanța, cu invitații pe care acest club i-a avut de-a lungul ultimilor ani. Altfel spus, după cum se menționează pe pagina Doors, și lansarea a fost „o discuție liberă și neconvențională despre artiștii care au urcat pe scena clubului Doors. Povești de viață și întâmplări de culise“. Volumul, apărut anul acesta la editura ieșeană Zona Publishers, îi aduce în prim-plan pe artiștii care au concertat la Doors Club Constanța sau pe scenele celor două festivaluri de la White Horse, Costinești (Out Of Doors Fest și Folk Fest Remember Costinești). Atmosfera boemă, cu discuții libere, metafore și muzică, a fost întreținută de invitații Ameliei Stănescu: Aida Tavitian, Daniel Iancu și Walter Ghicolescu. Moderatorul întâlnirii a fost Sorin Lucian Ionescu.

Sorin-Lucian Ionescu, din postura de prezentator al cărții și al scriitoarei Amelia Stănescu, a amintit despre începuturile Clubului Doors, acum 12 ani, vorbind despre muzica pe care o putem asculta aici, rock, rock alternativ si jazz, un loc aproape unic în Constanța, unde artiștii poti fi abordați nu numai pe scenă ci și după spectacol, un loc în care se deschid suflete și se poate sta la o șuetă pentru a-i cunoaște mai bine pe cei care ne încântă sufletele cu actul artistic, un loc unde ne „simțim bine, noi cei care purtăm negru, iubim muzica rock și jazz-ul“. Daniel Iancu și Walter Ghicolescu au creat o atmosferă extraordinară, cântând și vorbind cu Amelia și cu publicul, povestind cum s-au cunoscut cu autoarea și impresiile lăsate de auditorii constănțeni de-a lungul timpului, în cei 12 ani de existență a clubului, atât în oraș cât și vara, la Costinești, la White Horse - locația aleasă pentru festivalul de muzică și poezie din fiecare vară, care aduce aminte tuturor de Costineștiul de odinioară. Aida Tavitian, fiica lui Harry Tavitian, pianistul de jazz născut la Constanța, într-o familie de armeni, despre care „International Herald Tribune“ scria, în 1990, că este „cel mai important jazzman român contemporan”, prietenă cu scriitoarea, a adus în discuție importanța artistului în această țară dar, mai ales, în lumea constănțeană, „predestinată“ fiind, datorită ascendenței ei din familie, să iubească și să cânte jazz-ul, a citat un artist celebru care a spus: „orice artist ar trebui să se întrebe ce poate face el pentru orașul lui, nu ce poate face orașul pentru el“, amintind de misiunea artistului din punct de vedere cultural.

Cartea „Culise şi galanterii - Doors Club Style“, partea I, dă ocazia publicului care a fost deseori la concerte să-i cunoască mai bine și să și-i apropie pe: Șuie Paparude, Golan, Dan Helciug & Spitalul de Urgență, New Jersey (Italia), Aida Tavitian, Bucovina, Alternosfera, Omul cu Șobolani, Cred că sunt extraterestru, Zob, Ducu Bertzi, Țapinarii, Holograf, Cristian Teodorescu, Daniel Iancu, Ada Milea, Cristi Horia, Andy Ghost (Masterpiece), Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Trooper, E.M.I.L., George Stanca, Vasile Șeicaru, Teo Boar, Walter Ghicolescu, A.G. Weinberger, Toma Alexandru, Nae Nicolae, Macanache, Daniel Ignat (The R.O.C.K.), Andrei Robin Proca (Robin And The Backstabbers), Adrian Naidin, Marius Bațu și Mihai Mărgineanu.

Citește și:

Lansare de carte în peisajul cultural constănțean: Amelia Stănescu

„Culise și galanterii - Doors Club Style“, dialoguri cu scriitoarea Amelia Stănescu

Concert și lansare de carte: Daniel Iancu aduce „Țânțarul” la Doors

Daniel Iancu & Costel Pătrășcan: UMOR cântat și caricaturizat!

Vezi video aici:

https://youtu.be/9LIUP7F7a44

https://youtu.be/Hw_CjbTHlfA12