Cum a fost posibilă tragedia de pe "Loşarik"?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum a fost posibilă tragedia de pe "Loşarik"?

Externe 04 Iulie 2019 / 16:27 1059 accesări

Sistemul de propulsie nucleară al submarinului rus la bordul căruia s-a produs luni, în Marea Barents, un incendiu în care au murit 14 membri ai echipajului, nu a fost afectat în urma incidentului, a declarat joi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia EFE. "Unitatea de propulsie nucleară a submersibilului este complet izolată", a spus Şoigu, citat de agenţia RIA Novosti. Este pentru prima dată, notează EFE, când autorităţile ruse confirmă că submarinul în cauză avea un sistem de propulsie nucleară.

Shoigu a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni de lucru cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care l-a primit înainte de a pleca în Italia, pentru a afla primele rezultate ale investigaţiei. Titularul Apărării a subliniat că, datorită acţiunilor echipajului pentru protejarea unităţii nucleare a submarinului, aceasta este "complet funcţională". "Cauza principală aincidentuluia fost stabilită: a izbucnit un incendiu în compartimentul bateriilor, care s-a extins mai apoi", a spus ministrul rus. El a declarat de asemenea că primele estimări ale avariilor lasă să se întrevadă posibilitatea reparării submarinului într-un timp "destul de scurt".

Potrivit presei, este vorba de submersibilul AS-12, cunoscut şi sub numele de "Loşarik", cu o capacitate de coborâre la adâncimi de până la 6.000 de metri. Kremlinul a anunţat miercuri că detaliile anchetei tragediei, în care au murit 14 militari de rang înalt, între care doi Eroi ai Rusiei, nu vor fi făcute publice, fiind "secret de stat". În acelaşi timp, ministrul rus al Apărării, care s-a deplasat miercuri la locul catastrofei, în Severomosrk, zona artică rusă, a confirmat că există mai mulţi supravieţuitori, fără a preciza numărul acestora.

Taguri articol


12