Cum a rezolvat Dăncilă criza imunoglobulinei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum a rezolvat Dăncilă criza imunoglobulinei

Sănătate 21 Martie 2018 / 13:03 473 accesări

Executivul va discuta, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru alocarea C.N. Unifarm S.A. din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a peste 44 de milioane de lei pentru aprovizionarea cu imunoglobulină.

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru încredinţarea către CN Unifarm SA a serviciului de interes economic general în vederea realizării activităţii de aprovizionare cu medicamente necesare asigurării activităţii de prevenire a deceselor şi agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, CN Unifarm SA va primi 44,27 milioane de lei pentru cumpărarea acestor medicamente.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, în urmă cu două săptămâni, în şedinţa de Guvern, despre criza ”imunoglobinei”, folosind un termen greşit.12
Pagina a fost generata in 0.1345 secunde