Cum arată prostul perfect? Șase trăsături clasice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum arată prostul perfect? Șase trăsături clasice

Lifestyle 09 Aprilie 2018 / 16:46 1700 accesări

De câte ori nu am auzit vorbe ca „Ești proastă sau prost ca noaptea, de dai în bălți, de împungi, nu mai ai scăpare. Dacă prostia ar durea...”?! Când universul tău este construit din rețele de socializare, televiziuni și telenovele sau când n-ai mai deschis o carte de ani de zile sau, de fapt, nici n-ai habar ce-i aia carte, când scrii ca un analfabet şi te justifici că greşelile gramaticale le-ai făcut „din grabă”, să știi că eşti prost.

Iată, totuși, pe larg, șapte semne clasice că ești un prost sau proastă ori ai de-a face cu unul.

1. Ignoranța – un mare semn de prostie este să fii un om ignorant. Vorbeşti prostii când tu nu ai citit în viaţa ta două rânduri despre un subiect. Când te educi şi te documentezi, abia atunci câştigi dreptul de a-ţi exprima o părere.

2. Lenea. Să fii un om leneş sau un parazit este o altă dovadă de prostie. Ai potenţialul uriaş de a face lucruri extraordinare şi tu preferi să freci menta şi să laşi zilele să treacă una după alta lăsând tot potenţialul tău minunat să se irosească? De ce să înveţi dezvoltare personală, de ce să faci sport şi să mănânci sănătos, de ce să înveţi să ai relaţii minunate, de ce să înveţi să faci bani şi să îţi câştigi independenţa financiară?

3. IQ scăzut. În principiu IQ-ul rămâne constant de la naştere și până la moarte. Aşa că dacă îl ai scăzut, ghinion. Aparent, multă lume se referă la IQ scăzut ca prostie şi la cel crescut ca inteligenţă. S-a dovedit însă că ai nevoie de un IQ de măcar 90 ca să poţi obţine rezultate în orice domeniu al vieţii. Inteligenţa măsurată de IQ se referă doar la emisfera cerebrală stângă, la logică, şi s-a dovedit în numeroase studii că nu IQ-ul, ci inteligenţa emoţională EQ face diferenţa în viaţă când vine vorba de succes şi realizări.

4. EQ scăzut. Mai degrabă poţi să fii considerat o persoană proastă dacă ai EQ scăzut. Adică inteligenţa emoţională. Adică, te enervezi repede şi eşti o persoană impulsivă, nu poţi să amâni recompensa în viaţă şi faci credite ca să cumperi ceva ce nu ai neapărată nevoie acum, mănânci inutil pentru că nu îţi poţi controla impulsul de pofticios, îţi lipseşte empatia faţă de oamenii din jur, etc.

5. Un caracter infect. Dacă a murit capra ta şi vrei să moară şi capra vecinului, dacă îţi place să bârfeşti în loc să îţi vezi de existenţa ta, dacă îţi moare sufletul de invidie faţă de realizările altora în loc să te bucuri de realizările tale chiar dacă sunt mai mici, dacă faci sex cu partenerul de viaţă al celui mai bun prieten sau celei mai bune prietene, dacă îţi trădezi oamenii când aceştia ţi-au încredinţat încrederea lor, dacă minţi şi calci pe cadavre pentru a-ţi atinge scopurile, dacă nu poţi întinde o mâna de ajutor semenului tău aflat în suferinţă, atunci ai un caracter infect şi eşti foarte aproape să fii un mare prost sau o mare proastă. Depinde de ce scor ai la ceilalţi factori. Pentru că dacă stai excelent la restul punctelor tot mai ai o şansă să fii un geniu machiavelic rău intenţionat, dar nu eşti prost sau proastă.

6. Frustrări

Nu ai bani

Nu faci sex

Ești bolnav sau bolnavă mai mult decat sănătos sau sănătoasă

Ai o fire pesimistă

Nu îți asumi responsabilitatea pentru rezultatele din viața ta.

Toate acestea şi multe altele duc la frustrări. Acel sentiment că îţi doreşti lucruri pe care acum nu le poţi avea şi pentru că nu ai un suflet curat şi senin, pentru că nu ai inteligenţă emoţională să înţelegi că dacă ai răbdare, perseverezi, nu eşti o persoană leneşă şi lucrezi zilnic la dezvoltarea ta tot ceea ce îţi doreşti va deveni realitate, ajungi să te comporţi ca un prost sau o proastă.

De la frustrare la prostie e cale scurtă. Lucrează la frustrările tale şi înţelege că de tine depind rezultatele din viaţa ta. Dacă ai frustrări nu îi chinui şi pe cei din jur cu ele. Rumegă-le în liniştea ta interioară şi foloseşte energia acestor frustrări pentru a găsi soluţii la problemele pe care le ai. Te asigur că vei reuşi şi în acelaşi timp nu vei stresa la maxim oamenii din jur care probabil ţin la tine şi care au şi ei propriile frustrări la care caută soluţii.

Sursa: personalitateaalfa.com12
Pagina a fost generata in 0.239 secunde