Cum au surprins anchetatorii momentul în care Dumitru Buzatu a primit mita de 1,25 milioane de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum au surprins anchetatorii momentul în care Dumitru Buzatu a primit mita de 1,25 milioane de lei

Justiție 24 Septembrie 2023 / 08:47 861 accesări

Foto: captură video

Foto: captură video

Sursa: DNA

Sursa: DNA

Procurorii DNA detaliază, în referatul întocmit cu propunerea de arestare preventivă pe numele președintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, momentul flagrantului în care liderul PSD este surprins primind mita de 1,25 milioane de lei.

Flagrantul a fost organizat vineri seară, în apropierea unei bălţi din Vaslui. Procurorii DNA au filmat toată acţiunea. Se vede cum Buzatu primeşte o geantă mare de la denunţător. Anchetatorii au stabilit că mita era de la un om de afaceri, pentru acordarea preferenţială a unui contract.

Procurorii au refăcut filmul întregii acţiuni şi explică în referatul lor cum s-a derulat întâlnirea dintre Buzatu şi denunţător. După flagrantul DNA au urmat percheziţii şi audieri care s-au prelungit până spre zorii zilei. Dumitru Buzatu a fost reţinut şi încătuşat spre ora 04.00.

Omul de afaceria formulat un denunț la DNA şi a colaborat cu anchetatorii.

A acceptat ca la întâlnirile cu Dumitru Buzatu să poarte asupra sa aparatură de înregistrare și microfoane.

Baronul de Vaslui a fost filatdin mai până la începutul lunii septembrie.

Vineri, în jurul orei 17.00, Buzatu și denunțătorul s-au întâlnit la un restaurant.

"La orele 17.15, denunțătorul și BUZATU DUMITRU s-au ridicat de la masă și s-au deplasat către două autoturisme. BUZATU DUMITRU a mers la portbagajul autoturismului, iar denunțătorul la celălalt autoturism, unde a deschis ușa stânga spate și a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziție de către Direcția Națională Anticorupție, în care se afla suma de 1.250.000 de lei.

BUZATU DUMITRU a deschis portbagajul mașinii sale, iar denunțătorul a mers către el, i-a întins geanta cu banii, BUZATU DUMITRU a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis."(Sursa: Referatul procurorilor)

Două ore mai târziu, când Buzatu se pregătea să plece spre casă, a fost oprit de procurorii anticorupție.

"Ulterior, la data de 22.09.2023, în jurul orelor 19.12, autoturismul utilizat de către Consiliul Județean Vaslui a fost oprit la ieșirea din fermă, în autoturism fiind identificat numitul BUZATU Dumitru însoțit de un conducător auto angajat al Consiliului Județean Vaslui.

Procedând la efectuarea percheziției auto, în portbagajul autoturismului, în partea stângă, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectiva sumă era compusă din bancnote cu cupiură de 500 de lei.

Procedând la cercetarea acestei genți și la individualizarea sumei de bani identificate am constatat că în interior se află suma totală de 1.250.000 de lei, compusă din 2500 bancnote cu cupiură de 500 de lei fiecare."(Sursa: Referatul procurorilor)

După 3 ore de audieri, procurorii anticorupție au decis să-l rețină 24 de ore pe Dumitru Buzatu, pentru luare de mită.Ştiri recomandate

12