Cum circulă anul acesta trenurile estivale spre malul mării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum circulă anul acesta trenurile estivale spre malul mării

Social 26 Mai 2023 / 15:42 976 accesări

Anul acesta, trenurile estivale spre malul mării încep să circule în tranșe. Un operator privat a început deja cu o pereche de trenuri, urmează alții, iar la final CFR Călători cu Trenurile Soarelui 2023. Club Feroviar vă prezintă bilele albe și bilele negre ale transportului pe calea ferată spre malul Mării Negre în vara care stă să înceapă.

Legături feroviare directe din București și unele orașe ale țării spre Constanța sunt pe toată durata anului, însă în extrasezon accesul către sudul litoralului este problematic, necesitând schimbarea garniturii la Constanța. Aceste inconveniente se mențin și în perioada în care se derulează programul Litoralul pentru toți.

DupăRegio Călători, începând de luni, 12 iunie, Tranferoviar Călători va pune în circulație o pereche de trenuri pe ruta București-Mangalia și alta pe relația Buzău-Mangalia. Dacă acesta din urmă va fi operat tot cu automotoare DH2, fără aer condiționat, ca anul trecut, avem o bilă neagră pentru operator.

Trei zile mai târziu, și Astra Trans Carpatic va pune în circulație o pereche de trenuri pe relația București Nord-Mangalia. Într-un final, sâmbătă, 17 iunie, și SNTFC CFR Călători va lansa programul Trenurile Soarelui 2023, iar garnituri ale operatorului feroviar de stat vor asigura legătura dintre București și marile orașe ale țării, pe de o parte, și stațiunile din sudul litoralului, până la Mangalia, pe de altă parte. Anul trecut, programul fusese lansat pe 11 iunie.

Mai multe detalii peclubferoviar.roŞtiri recomandate

12