Cum funcționa rețeaua de traficanți de nicotină pură

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum funcționa rețeaua de traficanți de nicotină pură

Eveniment 17 Octombrie 2018 / 10:55 1397 accesări

Potrivit surselor judiciare s-a evidenţiat că diverse persoane fizice postează şi promovează anunţuri în mediul online, prin care îşi exprimă disponibilitatea de comercializare, fără respectarea prevederilor legale, a substanței chimice Nicotină, în stare pură 99% (999,9 mg/ml). În acelaşi sens, se oferă spre comercializare şi produse care conţin nicotină peste limita legală admisă conform procedurilor în vigoare (20 mg/ml).

În urma verificărilor specifice întreprinse de organele judiciare au fost identificate mai multe persoane care procedează la deţinerea fără drept/comercializarea acestor substanţe toxice prin intermediul unor site-uri, precum olx.ro, okazii.ro, persoane identificate cu diferite pseudonime: „Denis” – mun. Bucureşti, sector 6, „Sterie Cristian” – mun. Bucureşti, sector 3, „Bogdan” – mun. Cluj-Napoca, „George” – jud. Buzău, „Luca” – loc. Piatra – Neamţ ş.a.

Din anunţurile postate se observă faptul că acestea fac referire la comercializarea substanţei chimice nicotină sau lichid de reumplere cu conţinut de nicotină, utilizat pentru ţigaretele electronice. În compoziţia acestuia, alături de nicotină, fac parte şi substanţe, precum proprilenglicol şi glicerină vegetală, substanţe care nu sunt clasificate drept chimice nepericuloase.

În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate au fost identificate şi alte anunţuri promovate de persoane care deţin şi comercializează, fără drept, această substanţă toxică, nicotină, cu diferite concentraţii, sau lichid personificat cu conţinut de nicotină, persoane identificate cu pseudonimele de Gabi, Tudor, Sfira Gita, Adrian, etc.

Persoanele vizate vor fi conduse la sediile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.12