Cum încurajează Primăria Constanța parcările neregulamentare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Locuri cu taxă pe care nici nu le poți plăti Cum încurajează Primăria Constanța parcările neregulamentare
Administrație 16 Octombrie 2017 / 18:25 2768 accesări 7 comentarii

Să fii șofer în Constanța este una dintre cele mai mari provocări prin care poate trece un om. Începând de la experimentele care s-au tot făcut la sfârșitul anului trecut, când s-au schimbat regulile de circulație în mai multe intersecții din oraș, până la apariția din neant a sensurilor giratorii, toate aceste așa-zise sistematizări rutiere nu fac decât să îngreuneze viața conducătorilor auto, în loc să o facă mai simplă. Colac peste pupăză, șoferii constănțeni s-au trezit cu o schimbare și în privința parcărilor. Mai nou, locurile de parcare de pe bulevardul Tomis se taxează, de parcă avem prea mult spațiu să ne lăsăm mașinile și ne permitem să plătim dacă parcăm într-o zonă centrală. Mai enervant decât asta este faptul că ai la dispoziție doar două posibilități de achitare a taxei și niciuna nu implică plata cu numerar. În prezent, cei care își lasă mașinile pe bulevardul Tomis sunt obligați să achite fie prin SMS, la numărul 7420, fie prin aplicația TPark, ce permite plata inclusiv cu cardul.

CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL

Concret, constănțenii care își lasă mașina în zona bulevardului Tomis sau a Sălii Sporturilor trebuie să trimită un SMS cu textul 621 (pentru o oră - 0,45 euro+TVA), 622 (pentru trei ore - 1,30 euro+TVA) sau 633 (pentru opt ore - 3 euro+TVA), urmat de numărul de înmatriculare al mașinii. Cei care vor să achite parcarea pentru o săptămână (90 de lei) sau o lună (225 de lei) trebuie să își descarce aplicația TPark pe smartphone din Google Store sau App Store ori să acceseze link-ul portal.tpark.ro/plata și să își lase datele cardului bancar. Până aici, lucrurile par frumoase și „smart”. Mai că ne vine să îi scuipăm pe reprezentanții Primăriei să nu se deoache că au pus la cale așa un sistem frumos. Problema este că s-a pierdut din vedere faptul că, în acest oraș cu pretenții de „smart”, există oameni care, deși au mașină, nu au smartphone (poate nu le place), card bancar sau credit pe telefon. Sau baterie. Unora li s-ar părea inadmisibil, dar în acest oraș sunt și șoferi care preferă telefoanele clasice sau chiar care nu au telefon. Sunt oameni care nu au card bancar pentru că fie nu le trebuie, fie au alte motive pentru care nu vor așa ceva. Și mai sunt și cei care au toate acestea, dar nu au bani pe card, de exemplu, sau credit pe telefon (poate preferă extraopțiunile). Sau baterie, după cum spuneam, că de, se mai întâmplă. Aceștia sunt discriminați din start pentru că nu au posibilitatea de a achita cash pentru o amârâtă de parcare. Și tot ei riscă amenzi contravenționale cuprinse între 400 și 800 de lei (pentru persoanele fizice), respectiv de la 500 la 1.000 de lei (pentru persoanele juridice). Și uite așa, Primăria Constanța a reușit să strice în ultimul hal o idee care era, poate, prea bună pentru orașul ăsta. În cazul ăsta, aproape că pare mai avantajoasă parcarea pe coclauri.

7 comentarii

Gabi 22:57:00 / 16 Octombrie 2017
Să nu fim cârcotași !!!

Din punctul meu de vedere , acest sistem este ok. Poate cam scump , dar este bun intr-un oras civilizat. Sa nu uitam ca acest sistem cu plata prin sms este functional de mai mulți ani în orașe din România mai dezvoltate si mai civilizate decat Constanța. Iar comentariul ca sunt unii șoferi care au masina si se plimba pe Tomis dar nu au smartphone, nu tine. Sau cel care a scris acest reportaj nu e deloc ancorat în realitate. Dacă nu are telefon inteligent si nici card, dacat numerar, atunci sa parcheze pe strazile laterale bulevardului unde poate sa plateasca numerar...

Dominiq 01:38:02 / 17 Octombrie 2017
Daca nu au ... sa isi cumpere, nu merita sa parcheze "smart" daca sunt "stupizi" in 2017 sa n-ai credit pe telefon dar vrei sa parchezi in centru e cam trist, mai bine stai in casa

Pe centru

Miruna 06:31:56 / 17 Octombrie 2017
erata

Discernământ

Aurelian 08:27:14 / 17 Octombrie 2017
parcari

Sincer amice esti un retardat :| dovada este ca nu te-ai semnat :| Hai sa punem altfel problema :) nu asa ca nu are omul credit pe tel si nu are card :) 1 : O sa fie o centralizare mult mai amanuntita 2 : O sa fie descoperiti toti cei care au bani facuti fara sa plateasca taxe :) (daca vrei iti si detaliez asta, dar gandirea si viziunea ta este limitata la : Nu are credit pe telefon ) 3 : Hai sa lasam orasul sa respire :) 4 : Statele civilizate au implantat asta acum multi ani :)

Catalin 09:08:14 / 17 Octombrie 2017
Parcari

Este ok sistemul.....problema este ca trebuie sa ai la indemina toate mijloacele de plata.....adica prin sms este ok....dar sa fie si un parcometru...sa poti cumpara tichete ce permit parcarea de la agenti comerciali.....sa fie mai multe locuri de parcare...riveranii sa aibe reduceri....etc..etc...

Elena 10:33:04 / 17 Octombrie 2017
O gluma buna=constanta

Constanta, oras european! cea mai buna gluma a ultimilor ani! Un bun exemplu este Sibiul, unde parcarea este 1 leu/interval, iar tichetele se pot achizitiona de la automatele de parcare ( http://spadpp.sibiu.ro/parcari/detaliu/14).

Sătul de pitzipoance și cocalari 18:29:01 / 30 Octombrie 2017
Pentru Aurelian

Aurelian, esti mai prost decât prevede legea. Poate îți „ implantezi“ tu niste creier!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3899 secunde