Cum îți depui declarațiile fiscale fără să ieși din casă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Servicii online la SPIT Constanța Cum îți depui declarațiile fiscale fără să ieși din casă
Administrație 01 August 2018 / 16:19 1551 accesări

Dacă trebuie să depui declarații la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT) dar nu ai timp de stat la cozi, poți face acest lucru de acasă sau de la birou, câtă vreme ai acces la un dispozitiv conectat la internet. Reprezentanții instituției chiar încurajează cetățenii să opteze pentru depunerea declarațiilor online și le mulțumește celor care deja folosesc această cale de comunicare.

CUM SE DEPUN DECLARAȚIILE ONLINE

Formularele necesare operațiunilor fiscale, cât și tipul documentelor justificative care trebuie anexate se regăsesc pe site-ul www.spit-ct.ro, la secțiunea „Persoane fizice/Persoane juridice - Documente declarare”. Contribuabilii au obligaţia de a completa corect, integral şi cu bună credinţă rubricile corespunzătoare ce se regăsesc pe formularele tipizate conform situaţiei fiscale, iar declaraţia se semnează de către contribuabili, reprezentantul legal ori împuternicitul acestuia. Declarațiile fiscale pot fi depuse online atât pe site-ul instituṭiei www.spit-ct.ro, accesând secţiunea „Servicii online/ Declarații fiscale”, prin aplicația E-tax (caz în care e nevoie de un nume de utilizator și parolă) sau prin e-mail, la una dintre următoarele adrese: ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag4@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro. Serviciul este disponibil 24 de ore din 24, este facil de accesat și a fost conceput în scopul eficientizării procesului de îndeplinire a cerințelor legale fiscale prin eliminarea deplasării la ghișeele instituției și implicit a timpului de așteptare.

ALTE SERVICII LA DISTANȚĂ

Pe lângă posibilitatea de a depune declarațiile online, SPIT Constanța pune la dispoziția contribuabililor mai multe astfel de servicii ce pot fi accesate fără măcar ca plătitorul de taxe să iasă din casă. De exemplu, cei care dețin un card bancar, își pot achita taxele și impozitele cu ajutorul serviciului „Plata online a impozitelor”. Această opțiune permite și vizualizarea plăților efectuate până în prezent, așa că plătitorii pot vedea în orice moment ce taxe au achitat și ce mai au de plătit. Un alt serviciu online care permite achitarea dărilor de la distanță este „Plata online a amenzilor și a altor taxe”. După cum îi spune și numele, această opțiune oferă posibilitatea achitării amenzilor sau a taxelor de tramă stradală, obținerea autorizației de circulație, eliberarea certificatelor de atestare fiscală sau eliberarea fișei de înmatriculare.12
Pagina a fost generata in 0.1206 secunde