Cum l-a împăcat incubatorul de afaceri pe Făgădău cu consilierii opoziției

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum l-a împăcat incubatorul de afaceri pe Făgădău cu consilierii opoziției
Administrație 06 Iulie 2018 / 14:25 1931 accesări 0 comentarii

Reabilitarea clădirii de patrimoniu de pe str. N. Titulescu, nr. 13 ar fi cu adevărat un important câștig pentru orașul Constanța și pentru centrul său istoric.

Reabilitarea clădirii de patrimoniu de pe str. N. Titulescu, nr. 13 ar fi cu adevărat un important câștig pentru orașul Constanța și pentru centrul său istoric.

La sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, Primăria Constanța anunța că urmează să aibă loc organizarea și desfășurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Serviciul de elaborare studiu de fezabilitate privind înființarea unui incubator de afaceri în municipiul Constanța“,în conformitate cu Legea nr. 102/19.5.2016 privind incubatoarele de afaceri, Ordinul nr. 17/1.2.2017 cu privire la aprobarea responsabilităților Ministerului pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 102/2016 privind incubatoarele de afaceri, ghidul solicitantului - condiții generale pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și ghidul solicitantului - condiții specifice de accesare a fondurilor - versiune supusă consultării pentru POR 2014-2020, Apelul de proiecte 2.1B - Incubatoare de afaceri. Ofertele au fost deschise pe 5 martie 2018, câștigătoare fiind desemnată firma GEA Strategy & Consulting SA din București.

Astăzi, Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă de îndată, pe ordinea de zi aflându-se trei proiecte, după cum urmează:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiție "Incubator de afaceri Constanța"; iniţiator: primar Decebal Făgădău

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului "Incubator de afaceri Constanța", a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat; iniţiator: primar Decebal Făgădău

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contractului de administrare a incubatorului de afaceri creat în cadrul proiectului "Incubator de afaceri Constanța"; iniţiator: primar Decebal Făgădău

Este foarte interesant faptul că odată cu debutul acestei ședințe, aspru criticat și admonestat în ședința anterioară de către consilieri din opoziție pentru “izolare”, “lipsă de comunicare” și “atitudine dictatorială”, primarul Decebal Făgădău, renunțând la amenințările proferate deunăzi, a schimbat nonșalant paradigma și și-a început speech-ul cu scuze cerute pentru modul inadecvat în care s-a adresat consilierilor și, în urma discuțiilor de ordin politic purtate în ultimele zile, cu promisiunea de a participa în viitor la întâlniri cu liderii de grup ai partidelor din Consiliu.

Nu comentăm răzbelul dintre primar și consilierii din opoziție (nu e nimic neobișnuit sau nefiresc) și nici nu subliniem întoarcrea de 180 de grade a primarului în ceea ce privește atitudinea față de opoziție (scuzele și recunoașterea unei greșeli sunt dovadă de bun-simț și educație aleasă), decât prin prisma unei suspiciuni care s-ar putea contura. Există o miză pentru care, cum ar fi spus scurt Caragiale, “pupat toți Piața Endependenței”?

Odată “reîmprietenit” cu opoziția, Făgădău a anunțat că Studiul de fezabilitate încheiat în urmă cu 5 zile a concluzionat că cea mai potrivită clădire pentru a găzdui incubatorul de afaceri este cea situată în zona peninsulară, pe strada Nicolae Titulescu, nr. 13 (foto).

Imobilul cunoscutsub numele de Casa Embiricos, o splendidă clădire în stil Art Nouveau, cu o amprentă la sol de 323 de metri pătrați și șase nivele, este astăzi grevată de amenințătoarea bulină roșie - clasa I de risc seismic, motiv pentru care a fost evacuată în urmă cu câțiva ani. Primarul Decebal Făgădău a explicat că proiectul de înființare a incubatorului de afaceri presupune restaurarea clădirii și că societățile care vor funcționa pe viitor aici, o vor face în baza unui contract de închiriere. Reabilitarea clădirii de patrimoniu de pe str. N. Titulescu, nr. 13 ar fi cu adevărat un important câștig pentru orașul Constanța și pentru centrul său istoric.

Cei 22 de consilieri prezenți în sală (din 27), au votat în unanimitate toate trei proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de îndată de astăzi.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1898 secunde