Cum ne păzim copiii de bolile de sezon?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum ne păzim copiii de bolile de sezon?

Sănătate 06 Decembrie 2017 / 10:44 2244 accesări

Săptămânal, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf Apostol Andrei” Constanța, sunt internați zeci de copii. Cei mai mulți dintre ei ajung în atenția medicilor din pricina infecțiilor respiratorii, potrivit spitalulconstanta.ro.

Sunt afecțiuni respiratorii care debutează ca niste viroze dar care necesită aspirație de secreții, administrare de oxigen sau tratament simptomatic și patogenic, de exemplu de aerosoli, cortizon, bineînțeles pe durată scurtă dar pentru care este necesară supravegherea în spital și tratamentul de specialitate și sunt virozele care se pot suprainfecta cu microbi și atunci necesită tratamentul cu antibiotice , susține conf. univ. dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, șef secție Pediatrie SCJU, citată de spitalulconstanta.ro.

Pentru ca boala să fie tratată eficient, părinții sunt sfătuiți să se prezinte la medicul de familie încă de la primele semne, să urmeze sfaturile și tratamentul dat de către acesta și să revină apoi la control. Dacă tratamentul nu dă randament și starea copilului este tot mai proastă, atunci părinții sunt sfătuiți să vină la Urgență.

Tratamentul durează de la câteva ore, la câteva zile. Dacă pentru o laringită simplă copilul își revine foarte repede după administrarea de dexametazonă și aerosoli și poate părăsi spitalul în câteva ore, există afecțiuni care necesită mai multe zile de internare, susține conf. Univ. Dr Cristina Mihai, medic primar pediatru.

Cel mai mult timp îl petrec în spital sugarii sub 6 luni. Trei sferturi din pacienții internați în această perioadă și diagnosticați cu afecțiuni respiratorii au sub 3 ani.

BOLILE POT FI PREVENITE. CUM SĂ NE SPĂLĂM PE MÂINI ȘI CUM SĂ STRĂNUTĂM CORECT

Gradul de civilizație al unei țări se evaluează și după consumul de săpun pe cap de locuitor. Spălatul pe mâini previne îmbolnăvirile. Este imperios necesar să ne spălăm pe mâini ori de câte ori este nevoie iar copiii trebuiesc învățați să se spele corect.

Am pus mâna pe păr, trebuie să ne spălăm pe mâini. Am pus mâna pe clanță, trebuie să ne spălăm pe mâini. Apa si săpunul sunt principalii inamici ai bacteriilor. Cu cât ne spălăm mai des pe mâini, cu atât prevenim îmbolnăvirile dese. Gelurile antibacteriene pot fi folosite temporar, de necesitate, dar, apoi trebuie să ne spălăm pe mâini, susține conf. univ. Dr Cristina Mihai, medic șef secție Pediatrie SCJU.

O altă cale de tramitere a bolii este prin strănut sau tușit. Strănutul în palmă duce la răspândirea rapidă a microbilor. După ce ați dus palma la gură în timpul strănutului, microbii rămân pe mână, mână cu care veți deschide o ușă sau o veți întinde unei alte persoane spre a face cunoștință. Pentru a evita răspîndirea microbilor, cel mai corect mod de a strănuta este aducând cotul brațului îndoit la gură. Astfel, microbii rămân într-o zonă din care nu mai sunt împrăștiați atât de ușor.

Taguri articol


12