Cum ne putem infecta cu coronavirus la plajă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum ne putem infecta cu coronavirus la plajă?

Sănătate 31 Iulie 2020 / 09:02 1081 accesări

Începând de sâmbătă, 1 august, pe litoral intră în vigoare obligativitatea purtării măștii în spații deschise unde se formează aglomerări, între orele 18-24.

De ce este utilă purtarea măștii inclusiv în aer liber?

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, explică pentru Digi 24: „Aceste particule pe care nu le vedem se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer - că este vorba de vânt, că este vorba de aer condiționat - prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul.

Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm - categoric trebuie să o aruncăm”, explică Carmen Dorobăț pentru Digi 24.

Pe de altă parte, periculoasă este și piscina închisă, unde e spațiu închis și aerosolii rămân în interior.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1993 secunde