Cum poate ajunge România la o imunitate de grup de 75% până la final de an. Explicația lui Valeriu Gheorghiţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum poate ajunge România la o imunitate de grup de 75% până la final de an. Explicația lui Valeriu Gheorghiţă

Sănătate 07 Noiembrie 2021 / 10:13 779 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Aproximativ 45% din populaţia adultă a României a primit cel puţin o doză de vaccin, a declarat sâmbătă preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Astăzi sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel naţional, de la debutul campaniei de vaccinare, sunt peste 7,2 milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin. Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populaţia adultă a României care a primit cel puţin o doză de vaccin sau peste 42% din populaţia peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă şi aproape un milion de persoane care au primit deja şi doza de rapel”, a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Până la final de an, România poate ajunge la o rată de vaccinare de55%din populaţia eligibilă a României peste 12 ani, ceea ce înseamnăo imunitate de grup de peste 75%.

„Dacă menţinem ritmul actual de vaccinare, până la finalul acestui an am putea să ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Asta înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populaţia eligibilă a României peste 12 ani, aşa încât, împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul acestui an la o imunitate de grup de peste 75%.

Ne întrebăm însă, este oare suficient acest lucru în condiţiile în care varianta Delta este dominantă? Ne permitem să creştem rata de imunitate de grup prin îmbolnăviri, prin mii şi mii de cazuri noi care vedem că în fiecare zi generează sute de decese? Ei bine, nu! Şi nu putem să nu ne uităm la exemplul celorlalte ţări europene. Cel mai elocvent dintre ele este Portugalia, o ţară în care rata de testare este similară cu rata de testare din România, dar rata de acoperire vaccinală în Portugalia este de peste 90%”, a mai adăugat menţionat Valeriu Gheorghiţă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2709 secunde