Cum pot fi obținute facilități la transportul public de călători în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primăria primește cererile Cum pot fi obținute facilități la transportul public de călători în Constanța
Social 06 Aprilie 2017 / 16:54 596 accesări 0 comentarii

Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța anunță că vârstnicii și persoanele cu handicap pot depune, în perioada 10 aprilie - 30 aprilie, între orele 09.00 și 16.00, cererile pentru acordarea de facilități la transportul public de călători. Administrația locală notează că actele necesare în baza cărora vor fi eliberate legitimații/permise de călătorie gratuită se primesc la cluburile pentru pensionari, precum și la sediul Serviciului Public de Asistență Socială - strada Unirii nr. 104.

Vârstnicii și persoanele cu handicap din municipiul Constanța sunt anunțați de Serviciul Public de Asistență Socială că în perioada 10 aprilie - 30 aprilie, între orele 09.00 și 16.00, se pot depune cereri pentru acordarea de facilități la transportul public de călători. Potrivit Primăriei Constanța, cei care beneficiază de facilități la transportul în comun sunt persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri, pensionarii cu pensii de până la 1.250 de lei, inclusiv, persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav), asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat și însoțitorii acestora, precum și persoanele cu dizabilități (cu certificat de încadrare în grad de handicap mediu și ușor), pe toată perioada valabilității certificatului de handicap.

CE ACTE SUNT NECESARE

Administrația locală arată că actele necesare în baza cărora vor fi eliberate legitimații/permise de călătorie gratuită sunt cererea și declarația pe propria răspundere, actul de identitate/certificat de naștere (copie și original), certificatul de încadrare în grad de handicap/contract individual de muncă (copie și original), cuponul de pensie (copie xerox) și adeverință eliberată de Administrația Națională de Administrare Fiscală pentru persoanele de 60 de ani care nu realizează venituri (original). „Cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea legitimațiilor/permiselor de călătorie gratuite pot fi ridicate, completate și depuse în următoarele cluburi pentru pensionari: din strada Dezrobirii nr. 123, bl. IS3, strada Aurora nr. 2, bl. PF1, strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, strada Egretei nr. 2, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 66, bl. LE9, bulevardul Tomis nr. 211, bl. TS6B, Șoseaua Mangaliei nr. 86A, strada Cișmelei nr. 16, Complex Tomis III (piața veche), strada Ștefan cel Mare nr. 77 - 79, strada Brizei, bl. FD3 - parter și strada Zorelelor nr. 69 bis, precum și la Sediul Serviciului public de asistență socială, strada Unirii nr. 104 (biroul nr. 7). Permisele/legitimațiile de călătorie gratuite se vor elibera o singură dată pentru lunile rămase până la sfârșitul anului calendaristic și vor fi transmise la domiciliul/adresa de corespondență a beneficiarilor prin curierat. Pentru perioada cuprinsă între data depunerii cererilor pentru acordarea legitimațiilor ori permiselor de călătorie gratuite și data transmiterii acestora la domiciliul sau adresa de corespondență a beneficiarilor, persoanele care se încadrează într-una din categoriile de beneficiari mai sus menționate vor ridica permisele ori legitimațiile prin punctele de distribuire abonamente ale RATC“, se arată într-un comunicat al Primăriei. Administrația locală mai arată că informații suplimentare se obțin la Serviciul Public de Asistență Socială, secretariat: telefon 0341.180.102, Direcția sprijin comunitar, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, telefon: 0341.448.530, și prin e-mail: office.spas.cta@gmail.com.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2473 secunde