Cum poți deveni poliţist de frontieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sute de locuri scoase la concurs de instituțiile de învățământ Cum poți deveni poliţist de frontieră
Educație 20 Aprilie 2017 / 16:34 3041 accesări 1 comentariu

Ai visat mereu să ai o meserie care să nu te plictisească niciodată? Poate ar trebui să încerci să devii polițist de frontieră. Garda de Coastă îi anunță pe tinerii absolvenţi de liceu, care au obținut sau urmează să obțină diploma de Bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale. Detalii despre unitățile de învățământ care au scos locuri la concurs aflați din ultima pagină a cotidianului nostru.

Cei care își doresc un loc de muncă deloc plictisitor, mereu provocator și suficient de solicitant încât să își permită să dea tot ce au mai bun ar putea încerca să devină polițiști de frontieră. Garda de Coastă îi anunță pe tinerii absolvenţi de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate în cadrul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN). La nivelul unităților de învățământ ale MAI sunt puse la dispoziţie 180 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept. Dintre acestea, 50 de locuri se află în cadrul Facultății de Poliție de Frontieră, specializarea Ordine și Siguranță Publică din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Alte 10 locuri sunt puse la dispoziție în cadrul Facultății de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept, a aceleiași academii. Tematica, bibliografia și Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Academia de Poliție “A.I. Cuza” nr. 789/2017 se găsesc pe pagina de internet - www.academiadepolitie.ro. De asemenea, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea pune la dispoziție 120 de locuri pentru pregătirea tinerilor în acest domeniu. Cei care optează pentru această variantă pot consulta tematica și bibliografia pentru concursul de admitere pe pagina de internet www.avramiancu.ro.

CE LOCURI SUNT SCOASE LA CONCURS ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT MILITAR

Și instituțiile din subordinea MApN pun la bătaie mai multe locuri pentru instruirea viitorilor polițiști de frontieră. Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București poate pregăti, în cadrul Facultății de Comandă și Stat Major, doi polițiști de frontieră. De asemenea, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” pune la dispoziție 22 de locuri pentru pregătirea viitorilor agenți ai Poliției de Frontieră, în cadrul facultăților de Științe Militare și de Management Militar. Locurile la Facultatea de Științe Militare sunt repartizate pe specializările Managementul organizației (trei locuri), Managementul sistemelor de comunicații militare (trei locuri), Management economico-financiar - Finanțe-contabilitate (12 locuri). Facultatea de Management Militar are patru locuri destinate viitorilor polițiști de frontieră, în cadrul specializării: Administrație publică - Intendență. Academia Tehnică Militară din Bucureşti scoate la concurs 38 de locuri destinate viitorilor polițiști. În cadrul Facultății de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament sunt puse la dispoziție 21 de locuri, iar în cadrul Facultății de Sisteme Electronice Militare există 17 locuri. Constănțenii care nu vor să plece din oraș pot studia la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa sau la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa. În cadrul Facultății de Inginerie Marină a Academiei sunt puse la dispoziție patru locuri, iar la școala de maiștri militari sunt 14 locuri. Alte 12 locuri sunt scoase la concurs în cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari și Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti. Pentru eventuale informaţii referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Gărzii de Coastă - Serviciul Resurse Umane, str. Aleea Zmeurei nr. 3, Constanța, telefon 0241/ 64.11.88, interior 26078, 26061, sau Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea - Compartimentul Pregătire Continuă, str. Isaccei nr. 103, Tulcea, telefon 0240/ 53.41.60, 0240/ 53.41.61, interior 26190.

1 comentariu

oo 18:03:47 / 20 Aprilie 2017
ooo

Nu scrie sa indeplinesti conditia DEPINDE CE SUNT PARINTII? Sa fii fost si mama politista.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.246 secunde