Cum poți prepara iaurt de casă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum poți prepara iaurt de casă

Culinar 17 Iulie 2016 / 14:19 1252 accesări

Un mic dejun sănătos și gustos trebuie neapărat să conțină și iaurt. Poți face chiar tu iaurt delicios acasă, mult mai sănătos decât cel cumpărat din magazin. Pentru aceasta, ai nevoie de doi litri de lapte de vacă de țară, proaspăt. Totodată, ai nevoie de 200 - 300 de grame de iaurt din comerţ. În primul rând, se încălzește laptele la foc mediu și se dă în clocot o singură dată sau se aduce aproape de punctul de fierbere. Se lasă să se răcească până devine călduţ și nu mai frige, apoi se toarnă într-o oală de lut. Amestecă 250 ml din laptele răcit cu iaurtul din comerț, până când se omogenizează. Apoi, adaugă acest iaurt diluat în oala cu lapte, amestecând încet cu un tel, până se încorporează. Oala se acoperă cu un capac, apoi se învelește în prosoape de bucătărie și se ține astfel până se încheagă (seara se poate lăsa peste noapte, în timpul zilei aproximativ 3 - 4 ore). Cu cât îl lași mai mult, cu atât vei obține un iaurt mai dens și mai acru.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2135 secunde